• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA.rs

28.05.2022

19:27

DRAGIŠA JE DIREKTORSKU FOTELJU MENJAO ZA SMARAGDNU POD VEDRIM NEBOM! Pogledajte kako...

RINA.rs

Vesti

DRAGIŠA JE DIREKTORSKU FOTELJU MENJAO ZA SMARAGDNU POD VEDRIM NEBOM! Pogledajte kako...

Podeli vest

Jezero Perućac pravi je raj na zapadu Srbije i poslednjih nekoliko godina postalo je jedna od najposećenijih lokacija u ovom delu zemlje

Ova turistička atrakcija idealna je i za mnoge pecaroše, koji ovde mogu da ulove kapitalne primerke. Da ribarenje u vodi Perućca ne može da dosadi, najbolje pokazuje i po stažu najstariji pecaroš Dragiša Bošković.

Skromnih poslednjih pedeset godina neprekidno provodim vreme na ovom jezeru. Velika je razlika pecati na reci Drini i na Perućcu, zbog korišćenja pribora, načina pecanja i onoga što želite da bude vaš ulov. Deo svakog dana provedem na jezeru, to je moj način za opuštanje, koji bih preporučio svima u ovo brzo vreme u kojem živimo. Pored vode imate mir, tišinu i moguće je ostvariti dobar ulov - kaže za RINU Dragiša Bošković.

Foto: RINA.rs

Dragiša je najstariji pecaroš na jezeru Perućac

Somovi od 40 kilograma

Ovaj pecaroš iz Bajine Bašte, svoj radni vek proveo je mahom u direktorskoj fotelji, koju je zamenio onom još udobnijom, satkanom od obala živopisnog jezera. Njegova kancelarija umesto siva, sada je smaragdno zelena.

U Nacionalnom parku Tara iz godine u godinu je sve više onih koji žele da uživaju upravo poput Dragiše, a kući se vraćaju sa trofejima.


Tokom mog dugogodišnjeg ribolova, skoro sve vreme vodim evidenciju, jer su takva pravila Nacionalnog parka i mogu slobodno da kažem se ovde, uz malo veštine, mogu upecati somovi od 40 kilograma, šarani i amor od po 15 kilograma. To su trofeji kojih ima čak i po 20 mesečno, što se može podvesti pod odličan ulov - rekao je Dragiša.


Na jezeru Perućac se svake godine održava takmičenje u lovu na mladice, a bogato je i klenovima, somovima i šaranima. Sve što vam je potrebno da bi poput Dragiše uživali u svoj ovoj lepoti jeste ribolovačka dozvola, koju lako možete dobiti u nekom od lokalnih društava, štap i malo “pecaroške sreće” da "riba zagrize".

 

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NISMO NEVIDLJIVI, SVAKI KORAK JE POBEDA: Po prvi put u Srbiji, u Kikindi održana šetnja obolelih od multiple skleroze (FOTO)
Srbija

NISMO NEVIDLJIVI, SVAKI KORAK JE POBEDA: Po prvi put u Srbiji, u Kikindi održana šetnja obolelih od multiple skleroze (FOTO)

Prva šetnja i manifestacija u Srbiji povodom 30. maja, Svetskog dana obolelih od multiple skleroze održana je u Kikindi pod sloganom „Svaki korak je pobeda“, kada je ukazano na vidljivost problema sa kojima se suočavaju oboleli od ove hronične bolesti koja zahvata centralni nervni sistem i ima nepredvidiv i promenljiv tok. Registar broja obolelih od multiple skleroze u Vojvodini još ne postoji.

28.05.2022

18:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set