• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

18.06.2022

16:12

MILENI JE TARA ZAROBILA SRCE, ALI NA KROVU ŠUMADIJE NAJLAKŠE DIŠE! Planinarenje je njena strast, ona sanja najviše vrhove

RINA

Vesti

MILENI JE TARA ZAROBILA SRCE, ALI NA KROVU ŠUMADIJE NAJLAKŠE DIŠE! Planinarenje je njena strast, ona sanja najviše vrhove

Podeli vest

Kojim god poslom da se baviš, radi to najbolje što znaš, mudra je i stara narodna izreka, izgovorena mali milion puta. Lako ju je reći, lako i ponoviti, ali nije je lako biti vredan, i to svakog izgovorenog slova

Milena Pantelić, danas zaposlena u banci, bila je sjajan đak, preciznije 5.0, sjajan student prava, sjajan govornik stranih jezika – engleskim i francuskim služi se kao maternjim – izuzetan je majstor kulinarstva, neprikosnoven borac na ispitima fizičke spreme i neizostavno – planinar.

Priča o zaista "svemu najboljem" gde je bila i učestvovala verovatno bi bila obična i neupadljiva da je nije obojila notom koja je duboko povezana sa planinama, planinarenjem, i to kojim – planinama Šumadije i zapadne Srbije.

Od obilazaka tzv. šumadijske grede, Rudnika, Avale, preko Bukulje, Kosmaja do najlepših predela zapadne Srbije, Tare, Mokre gore, Zlatibora, Zlatara, Pešterske visoravni, Golije itd., tražila je samo novi vid opuštanja, hvatajući zalete za izazove na profesionalnom planu.

Ni to ne bi bilo tako nesvakidašnje da Milena nije čest gost baš Rudnika, podrudničkih naselja, Jarmenovaca, ekosela "Zdravkovac", u kojem se, kaže, najbolje oseća i što je najviše okrepljuje... toliko čest da njeno prisustvo i pojava, poput velikih filmskih i sportskih zvezda današnjice, izazivaju pažnju, i gde se ljudi zapitaju "koliko, bre, ova osoba provodi vremena ovde", "non-stop je viđamo".

Foto: RINA

 

Tako je zainteresovala sve da je to jedan od razloga da ponešto o njenom životu bude napisano.

Upoznata sa namerom da bude delimično "stavljena na papir", ističe da planinarenje jeste njena strast, ali da se tu ne takmiči već da to tek namerava da započne.

Kako i da ne započne, kad bi time samo nastavila dobro uhodanu porodičnu tradiciju.

"Moja majka bezmalo 40 godina planinari, obišla je sve svetske meridijane i boravila na gotovo svim kontinentima. Od nje je ta pasija prešla na mene. Želje ni meni ne manjka, ipak obaveze koje imam u svojoj struci i dodatna usavršavanja u pogledu obrazovanja uzimaju danak. Koliko mogu i kad mogu otisnem se u prirodu. Tako sam vaspitana, tako ću učiti i svoju decu, a i muž mi je sličnog formata", kaže za RINU, Pantelićeva, majka dvoje dece.

Napominje da je srpske planine oduševljavaju, ali i da joj smeta neprimerena seča šuma kojoj smo svi svedoci kao i aljkavost pojedinih "putnika namernika".

Tara joj zarobila srce, al najlakše diše na Rudniku! 

"Ako bih morala da biram, Taru volim najviše zbog nepreglednih predela pod šumom, ona je najgušće šumsko područje kod nas u Srbiji i u tom smislu je ’broj jedan’ među planinskim lepoticama. Ipak, Rudnik, osim što je ’krov Šumadije’, poseduje najčistiji vazduh i mene lično učini najbolje odmorenom i ispunjenom.

Prelepe staze zdravlja, bajkoviti pogledi sa proplanaka, vidikovci, uspon do vrha, ne znam šta bih pre. Takođe, u istorijskom pogledu je Rudnik bez premca, imajući u vidu srednjovekovnu dimenziju i sve u vezi sa time.

Rado mu se vraćam pogotovo što nakon boravka na Rudniku vidim da sam kudikamo produktivnija nego pri povratku sa drugih destinacija. Uopšte nije šala", kaže Milena i dodaje da je za nju nešto najlepše u Srbiji rudnički predeo u Jarmenovcima, nazvan "Zdravkovac Country club".

Foto: RINA

 

Planove o takmičarskim ambicijama i prijavi na neke od planinarskih akcija ima, ali ne u bliskoj budućnosti.

Kad je porodične obaveze malo "puste", biće vremena za, kako kaže, uspone na vrhove, ali više ne revijalno već takmičarski.

"Volim zdrav stil života i prirodu. Pešačenje i prepreke na planinama, osim što korisno utiču na zdravlje srca i krvnih sudova, poboljšavaju koncentraciju, i najviše, kreativnu radnu energiju. Nadam se da ću i tu biti uspešna i da ću brzo napredovati", naglašava ona.

Kako je u svemu što je radila bila među najboljima ili nesumnjivo najbolja, Milenu i planine čekaju da je ovenčaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set