• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2022

09:30

Održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“

Strahinja Babović

Vesti

Održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“

Podeli vest

Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, drugi po redu, na kojem se dobro poznatim hitovima iz osamdesetih godina predstavilo više od dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i inostranstva, održan je sinoć na Letnjoj pozornici na Paliću. „Palićke notice“ je, i ove godine, otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da sa velikim zadovoljstvom može da primeti da je Festival porastao i postao prepoznatljiv u nacionalnim okvirima, kao manifestacija posebno posvećena inkluziji i osnaživanju dece sa smetnjama u razvoju

„Ponosni smo na ovaj festival i vrednosti koje neguje i promoviše. Grad je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner da se tradicija nastavi još dugi niz godina. Posebna vrednost svega što ćemo čuti i videti je u druženju dece i prevazilaženju izolovanosti i stigmatizacije koju mališani sa posebnim potrebama često doživljavaju. Sa nama su prošle godine bili gosti iz novosadskih i beogradskih škola, a danas pozdravljamo i naše prijatelje iz Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Niša i, što mi je posebno drago, iz Zvečana, sa našeg stradalnog Kosova i Metohije, kao i Banja Luke, iz naše bratske Republike Srpske. Zadovoljstvo mi je da pozdravim i goste iz Baje, nama bliskog grada u Mađarskoj, koji pokazuju da ovaj festival ima i međunarodni potencijal“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

On je učesnicima Festivala poželeo puno takmičarskog duha, lepo druženje i nezaboravne uspomene sa prelepog Palića.

„Raduje me što čujem da će nas pratiti zvuci osamdesetih godina prošlog veka, pa ću i ja, koji sam tada bio mlad, sa zadovoljstvom da vam se priključim. Ovim druge "Palićke notice" proglašavam otvorenim“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Na Dečjem festivalu muzike i pokreta „Palićke notice“ ukupno se nadmetalo 14 ekipa. Festival je takmičarskog karaktera, a tačke su zajedno pravila deca iz masovnih škola i deca sa posebnim potrebama.

Prema odluci stručnog žirija, najbolji muzički nastup imala je ekipa koju su činili Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Vlahović“ i Osnovna škola „Sonja Marinković“, iz Beograda, a najbolji scenski nastup ekipa Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika „Vuk Karadžić“ i OŠ „Ivo Lola Ribar“, iz Sombora. Najbolje za muzički i scenski nastup proglasili su direktorka subotičke OiSŠ „Dr Svetomir Bojanin“, Dragana Vučković, i predsednik sedmočlanog stručnog žirija, Saša Gravorac.

Foto: Strahinja Babović

Stručni žiri je odlučio da je pobednik drugog po redu Dečjeg festivala muzike i pokreta „Palićke notice“ ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“, iz Zvečana. Pobednika Festivala proglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Na „Palićkim noticama“ nastupile su i dve ekipe iz Subotice – OiSŠ „Dr Svetomir Bojanin“ i Muzička škola Subotica, i Školski centar sa domom učenika „Dositej Obradović i OŠ „Majšanski put“.

Uoči početka „Palićkih notica“, svi učesnici Festivala prodefilovali su obalom Palićkog jezera. U revijalnom delu Festivala predstavili su se prošlogodišnji pobednik Luka Momirov, iz subotičkog Doma „Kolevka“, mali gudači iz Muzičke škole Subotica i jedan subotički bend.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maja

pre 1 godinu

Škola za učenike oštećenog vida se zove " Veljko Ramadanović".

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set