• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.07.2022

11:39

ALBANKE TRČE U SRBIJU DA SE UDAJU! Neženje iz ovog sela našli način da produže lozu, evo koliko ih je ta LJUBAV KOŠTALA

printscreen

Vesti

ALBANKE TRČE U SRBIJU DA SE UDAJU! Neženje iz ovog sela našli način da produže lozu, evo koliko ih je ta LJUBAV KOŠTALA

Podeli vest

U selu Zarožje nadomak Bajine Bašte prema rečima meštana ima svega sem žena. Kako bi nastavili svoju lozu mnoge neženje iz ovog kraja u potragu za lepšom polovinom potegli su u Albaniju

Selo Zarožje koje pripada opštini Bajina Bašta prema poslednjem popisu stanovnika brojalo je 629 duša. Danas je kažu meštani još bogatije iako su za to prema njihovim rečima morali "debelo" da se pomuče, a i da plate.

Prema rečima bake Stajke Todorović (70) u selu ima svega, plodne zemlje, velikih domaćinstava, dobre stoke, ali kako kaže fale žene za udaju.

Foto: Informer.rs

Stajka Todorović

- Ovde ima svega, može lepo da se živi. Cele porodice rade u polju po ceo dan, ali mnoge kuće nemaju žensko. Imamo unuke, mlade momke u punoj snazi, ali nemamo snajke. Zbog toga su naši momci odlučili da žene potraže u Albaniji - priča Stajka i dodaje:

- Sve devojke koje su živele ovde ili su otišle dalje na školovanje ili su se već udale, a one iz grada neće na selo. Muški nam ostali sami, u kućama sa roditeljima i babama i dedama, a ženskih nigde. Onda su čuli da Albanke hoće da se udaju kod nas, ali uz miraz - priča baka Stajka.

Foto: Informer.rs

Selo Zarožje

Ljubav skupo koštala, ali lepi brakovi se izrodili

Kako za naš portal tvrde meštani Zarožja problem neženja rešile su udavače iz komšijske države, ali ih je ta ljubav koštala.

- Devojke su naši momci našli preko prijatelja. One trče u Srbiju, malo se druže, upoznaju, a miraz se kreće od 2.000-5.000 evra za mladu. Hoće one da dođu kod nas, kažu vole selo i nije im teško da rade. Čak su i radnije od ovih naših. Lepi su se brakovi izrodili i mnogo dece sada tračkara našim i okolnim selima - pričaju meštani.

Foto: Informer

Selo puno kuća

Brak pukao, mlada odnela miraz

Kako nam je ispričao unuk baka Stajke, desila se i prevara u njivom selu.

Naime, jedan mladoženja je nakon upoznavanja sa mladom dao miraz od čak 6.000 evra, ali brak nije potrajao.

- Nakon sedam dana braka mlada je odlučila da pobegne i sa sobom odnela novac. Tako je komšija ostao i bez mlade i bez novca  - priča Kasijan Todorović.

U selo Ovčinja, Gvozdac, Okletac i Zarožje do sada je prema rečima žitelja došlo oko 17 Albanki koje su svoju sreću pronašle u Srbiji.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Ali je javna tajna da se dobro bave i prevarama.Naime gospodin koji se ženi plati mladu par hiljada eura ona dođe posedi par dana ,valjda na probu,i kao uželela se roditelja i otišla na par dana i nije se više ni vratila .

Lucky

pre 1 godinu

Miraz?!?!?!?! Pa ko se ru udaje ,momci! Zene donose miraz a ne muzevi. A ako placaju zene ,onda je to trgivina belim robljem!!!

DECI OBNOVIO ŠKOLU, A MEŠTANIMA SAGRADIO CRKVU! Najugroženijima deli hranu i lekove, godinama pomaže svom selu, ON JE SJENIČKI SUPERJUNAK (FOTO)
Srbija

DECI OBNOVIO ŠKOLU, A MEŠTANIMA SAGRADIO CRKVU! Najugroženijima deli hranu i lekove, godinama pomaže svom selu, ON JE SJENIČKI SUPERJUNAK (FOTO)

Privrednik Miljan Konotar iz Sjenice godinama pomaže svojim komšijama u rodnom selu koji su lošeg zdravstvenog i materijalnog stanja i žive sami. Ovaj čovek velikog srca sagradio je mnogobrojne značajne objekte u svojoj karijeri, a za Informer.rs otkrio je da je najponosniji bio kada je u svom selu sagradio crkvu i školu

30.06.2022

11:48

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set