• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.08.2022

20:06

SVAKA BI GA MAJKA HTELA! Kasijan danonoćno radi na selu i ima dobru ZARADU, ovo mu jedino NEDOSTAJE (FOTO)

Informer

Vesti

SVAKA BI GA MAJKA HTELA! Kasijan danonoćno radi na selu i ima dobru ZARADU, ovo mu jedino NEDOSTAJE (FOTO)

Podeli vest

Da mladi na selu ne žele da napuste ognjište svedoči priča tridesetogodišnjeg Kasijana Todorovića iz sela Zarožje nadomak Bajine Bašte. O tome kako izgleda život na selu, zbog čega želi da ostane u rodnom mestu i šta mu jedino nedostaje za Informer.rs priča mladi poljoprivrednik Todorović

Tridesetogodišnji Kasijan u selu Zarožje na velelepnom imanju živi sa ocem Dragomirom (55) i babom Stajkom (70), a kako kaže od poljoprivrede i stočarstva živi cela porodica.

- Imamo svoje povrće, malinjak, još jedno imanje na kom imamo 100 ovaca, dve krave, krmaču... i svi zajedno održavamo domaćinsto - objašnjava za naš portal Kasijan kog smo zatekli u malinjaku dok je sa ocem vršio poslednje pripreme pred branje.

U želji da odgovori na naša pitanja, vredni mladić napravio je nakratko pauzu te nas ugostio pravo domaćinski - na stolu su se našli kafa i rakija.

Foto: Informer.rs

Kasijena u polju od ujutru do uveče

Selo ne bi menjao ni za šta na svetu

Kako odmah na početku razgovora kaže na selu je rođen, a tu će prema njegovim rečima i ostati.

- Grad me ne zanima, nikada me nije ni zanimao, nema šta da radim tamo, a i nemam vremena - priča ponosno Kasijan.

Na pitanje kako izgleda jedan njegov radni dan ko iz stopa je odgovorio:

- Ustajem u 4 sata ujutru, ležem u 23 časa uveče. Čim otvorim oči idem u štalu jer ne pijem kafu, pomuzem krave, sredim konja, obiđem ovce na drugom imanju, a onda uđem u malinjak i tako dok ne padne noć - ne žaleći se na težak rad priča naš sagovornik i dodaje:

- Mora da se radi. Od nečega mora da se živi - objašnjava Kale kako mu je nadimak i pokazuje nam ruke ispucale od rada.

Za zabavu kako ističe nema vremena, a jedini odmor mu pada kada su zbog praznika neradni dani i nedeljom kada u polju ništa ne rade.

Foto: Informer

Veliko imanje Todorovića

- U grad silazim retko, praznicima i kada treba nešto od namirnica da se kupi. Uglavnom ovde imamo sve, a i ne volim da idem, volim svoje selo - s osmehom na licu priča ovaj veseli mladić dok nam pokazuje obarađenu zemlju.

Foto: Informer

Malinjaci porodice Todorović

Dobro zarađuje

Domaćinstvo Todorović broji 100 ovaca, imaju i veliki malinjak, a kako kažu kad se sve sabere ne žale se.

Samo od malinjaka ukoliko je sezona dobra može da se zaradi i do 15.000 evra.

Jedini problem koji ima na selu

Ipak, na jednu stvar se požalio, a to je kako kaže jedini problem koji muči i druge. 

- Planiram da se oženim, ali nema devojaka. Nijedna neće iz grada na selo, a ove što su ostale već su sve zauzete. Imaju ovde neki momci što su doveli devojke iz Albanije, platili miraz i sklopili srećne brakove, ali ja ne želim tako. A i oni koji neće da plate miraz istu muku muče kao ja - ističe Kasijan.

Foto: Informer.rs

Baka Stajka želi unuče

Baka Stajka priželjkuje snajku

Stajka Todorović (70) koja rame uz rame sa sinom Dragomirom (55) i unukom Kasijanom svakodnevno obavlja sve poslove na imanju kaže da na selu imaju sve, samo im fali snajka da upotpuni porodičnu idilu.

- Još samo da oženimo njega i da doživim da mi praunuci trčkaraju poljem. 

Iako živi i radi na selu, ovaj mladić aktivno koristi društvene mreže, preko kojih će, nada se, upoznati devojku za ženidbu. 

Na naš poziv da poseti prestonicu Srbije, Kale nam se zahvalio i kazao da ga veliki gradovi ne privlače, te nas pozvao da ponovo dođemo kada se bude jednog dana ženio.

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nato force

pre 1 godinu

Srbi zaostali u 17 stom stoljecu nacija debila

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set