• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.06.2022

14:31

SPREMITE SE ZA VELIKO NEVREME! RHMZ izdao upozorenje, na udaru OVI delovi Srbije!

RINA

Vesti

SPREMITE SE ZA VELIKO NEVREME! RHMZ izdao upozorenje, na udaru OVI delovi Srbije!

Podeli vest

Prema prognozi RHMZ sutra će oblasti jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije biti na udaru nepogoda

U brdsko-planinskim predelima Srbije sutra se očekuje lokalna pojava jakog pljuska sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

RHMZ izdao upozorenje

Prema RHMZ, najveća verovatnoća razvoja nepogoda je u oblasti jugozapadne, južne i jugoistočne Srbije.

Vreme narednih dana

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno sa smenom sunčanih intervala i kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, uz najnižu temperaturu od 13 do 20, a najvišu od 30 do 33 stepena.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u brdsko-planinskim predelima ponegde se očekuje i nepogoda sa jakim pljuskom, gradom i olujnim vetrom. Vetar slab i umeren, pretežno zapadni i severozapadni.

I u Beogradu sutra promenljivo oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. U pojedinim delovima grada kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab, pretežno zapadni i severozapadni, u zoni pljuska pojačan.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće oko 20, a najviša oko 32 stepena.

Foto: Tanjug

Od srede visoke temperature

Od srede visoke temperature

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 2. jula, nestabilno vreme uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom očekuje se još u nedelju (26.06.), osim na severozapadu Srbije gde će biti pretežno sunčano.

Narednu sedmicu zatim će obeležiti pretežno sunčano i veoma toplo vreme u svim krajevima, naročito od srede (29.06.), kada će maksimalne temperature preći 35 stepeni.

Pojava izolovanog pljuska biće moguća samo još u ponedeljak i utorak na istoku Srbije i u planinskim predelima.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set