• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

25.06.2022

07:42

NE MORATE DA IDETE U INOSTRANSTVO, NAŠA ZEMLJA JE LETI NAJLEPŠA! Porodični odmor u Srbiji već od 40 evra!

R.B.

Vesti

NE MORATE DA IDETE U INOSTRANSTVO, NAŠA ZEMLJA JE LETI NAJLEPŠA! Porodični odmor u Srbiji već od 40 evra!

Podeli vest

U ponudi je veliki broj prelepih seoskih domaćinstava za koje vam ne treba puno novca. Izdvajaju se ponude domaćina u Sečoj Reci, Skakavcima, Mionici, Vardi, u opštini Kosjerić

Srpske banje, planine, jezera, etno-sela, seoska domaćinstva i akva-parkovi najbolji su izbor da ovog leta četvoročlana porodica dobije najviše za svoj novac.

Ponuda ima za svačiji džep. Turistički radnici kažu da se kapaciteti popunjavaju iz dana u dan i da sve više gostiju želi da odmor provede u netaknutoj prirodi, na kupalištima, da jede domaću hranu, šeta, peca i pobegne od gradske gužve i vrelog asfalta.

Jeftinije od Grčke

Najveće interesovanje i dalje vlada za etno-sela u blizini Zlatibora, Smedereva, Golupca, Lazarevca, Beočina i Vrdnika, gde se cena boravka za vikend kreće od 40 do 60 evra ako je uključen i bogat doručak.

Foto: Informer

Ukoliko se ipak odlučite da ceo odmor provedete na ovim destinacijama, za sedam dana trebaće vam od 250 do 430 evra.

Foto: Informer

Sve se više rezervišu i apartmani na Paliću, Vlasinskom, Borskom, Srebrnom jezeru, Perućcu i Zaovinama, gde je cena smeštaja za celu porodicu od 40 do 90 evra za dva dana ili od 300 do 550 evra za sedam dana, što je daleko povoljnije nego smeštaj u Grčkoj.

Zašto letovati u Srbiji

* jeftinije je
* možete obići više mesta o jednom trošku
* čak i da nemate odmor, možete negde skoknuti za vikend
* možete uživati u domaćoj tradicionalnoj hrani a da je ne spremate sami
* ne brinete o zdravstvenom osiguranju
* pomažete domaću privredu
* pričate na svom jeziku i lakše ostvarujete nova poznanstva
Antrfile/tabela:
Smeštaj na jezerima
mesto usluga vikend 7 dana
Srebrno jezero, vila "Vertigo" najam apartmana 5.871 35.226
Palić, hacijenda "Mali raj" najam apartmana 7.633 45.798
Borsko jezero, vila "Vera" najam apartmana 7.046 42.276
Belocrkvanska jezera, vila "Lelita" najam apartmana 5.824 34.944
Perućac, "Garni hotel", vila "Drina" noćenje sa doručkom 10.568 63.408
Vlasina, "3M pansion" najam apartmana 6.000 36.000
* cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

Seoski turizam

Foto: Informer

Ako ove godine odlučite da ostanete u Srbiji, u ponudi imate veliki broj prelepih seoskih domaćinstava za koje vam ne treba puno novca.

Izdvajaju se ponude domaćina u Sečoj Reci, Skakavcima, Mionici, Vardi, u opštini Kosjerić, koji turiste dočekuju kao svoje najrođenije.

Foto: Informer

Tu se još zadržao starinski običaj da se gosti za dobrodošlicu posluže hladnom izvorskom vodom, domaćim slatkim, a na odlasku da ponesu teglu slatkog, malo kajmaka, sira...

Foto: Informer

Sve je popularniji i odmor na splavovima na rekama i jezerima, pa tako vikend na splavu u Bariču na Savi možete provesti za 5.870 dinara ili putovati malo duže, pa ga iznajmiti na jezeru Perućac za 15.201 dinar.

Foto: Informer




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set