• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. A.

26.06.2022

07:00

JAGODINAC ANDRIJA ARSIĆ PONOSAN NA SVOJU KOLEKCIJU MINI-ČETVOROTOČKAŠA! Čuva automobile koje je vozio Džejms Bond

Informer

Vesti

JAGODINAC ANDRIJA ARSIĆ PONOSAN NA SVOJU KOLEKCIJU MINI-ČETVOROTOČKAŠA! Čuva automobile koje je vozio Džejms Bond

Podeli vest

Među više od tri hiljade primeraka automobilčića nalaze se i neki posebni primerci, poput onih koje je vozio čuveni britanski tajni agent 007, a koje retko ko ima čak i u bivšoj SFRJ

Andrija Arsić iz Jagodine spremno dočekuje Drugi sajam minijaturnih automobila, koji se održava u nedelju u njegovom rodnom gradu. Iz kolekcije od više od tri hiljade primeraka izabraće one posebne i predstaviti ih posetiocima i ostalim zaljubljenicima u automobilčiće.

A on je među retkim kolekcionarima i na prostorima bivše SFRJ koji u svom mini-voznom parku ima celokupnu kolekciju modela automobila iz svih filmova o agentu Džejmsu Bondu, kao i "rols rojs fantom 2", čije je delove iz nemačkog časopisa sakupljao dve i po godine...

Foto: Informer

- Ovi automobili su za mene velika strast. U stanju sam da satima provedem među njima, zagledam ih opet kao dete, otvaram vrata, okrećem volan, zamišljam scene - smeje se Andrija, koji je inače po profesiji vozač kamiona.

Ljubav se ne prodaje

Iako gaji veliku ljubav prema maketama automobila, u životu, sem kamiona, Andrija vozi "reno senik".

- U kolekciji imam luksuzne automobile, ali nemam želju za "ferarijem" ili "rols rojsom". Voleo bih da imam "BMW e32", ali nikad ne bih prodao kolekciju, čak ni za taj BMW - ističe Andrija.

Priznaje da ga ovaj hobi ispunjava i rasterećuje od stresa i problema.

- Imam dve ćerke, ali kad se nađem ovde, verujte da sam kao klinac. Ponekad se skupi društvo, ubacimo baterije u neki od modela i provozamo. Uživanje - opisuje nam Andrija, kome žena i devojčice pomažu u održavanju mašina.

Makete automobila koji su 18 ili čak 160 puta manji od originala skupljao je od detinjstva.

- Svaki dečak je od tate nasledio autić ili vozić koji je proizvodila tadašnja "Mehanotehnika". I ja sam ih imao nekoliko, a dva sam sačuvao. Onda je došao pubertet i druga interesovanja. Kada sam počeo da vozim kamion za jednu firmu, slučajno sam u Nemačkoj svratio u jednu prodavnicu i video neke modele koji su me vratili u detinjstvo. Tako je sve ponovo krenulo i traje punih 12 godina. Ova vrsta hobija za mene je sada jedan novi život - priča Andrija.

Uredno poređani na policama stoje modeli domaćih legendi "juga" i "fiće", ali i luksuzne mašine kao što su BMW i "mercedes".

Većina modela je zaštićena u kutijama, ali ih Andrija redovno "servisira".

Foto: Informer

Kaže da u Srbiji ima na desetine sličnih zaljubljenika i da su skupovi prava prilika da razmene neke modele.

- Uživam i u restauraciji modela, pravljenju maketa, ali za to mi treba malo više vremena - dodaje Andrija i poziva svoje kolege na druženje u nedelju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set