• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Barjaktarević

05.07.2022

11:32

DRAMA NA ZAPADNOJ MORAVI! Nastavljena potraga za Đorđem, na obali reke OSTALA ODEĆA I MOBILNI TELEFON (FOTO)

R.B.

Vesti

DRAMA NA ZAPADNOJ MORAVI! Nastavljena potraga za Đorđem, na obali reke OSTALA ODEĆA I MOBILNI TELEFON (FOTO)

Podeli vest

Za mladićem nestalim u Zapadnoj Moravi, u ataru Jasike, kod Kruševca, tragaju ronioci žandarmerije, vatrogasci i policija

Za Đorđem Nedeljkovićem (21) iz sela Kruševice kod Kruševca, koji je nestao u ponedeljak oko 18 sati  u Zapadnoj Moravi, u ataru sela Jasika, tragaju ronioci žandarmerije iz Kraljeva, policija i vatrogasci iz Kruševca, a sve pretpostavke ukazuju da se mladić utopio.

- Sinoć smo pretražili desnu obalu Zapadnu Morave, od mesta utopljenja pa nizvodno prema Jasičkom mosu, a sada nastavljamo pretragu po dubini reke.

Foto: R.B.

 

– Kaže nam jedan od ronioca, koji je nešto oko devet sati sa svojim drugovima roniocima zaronio u reku. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kruševca pretraživali su sinoć reku i priobalje, ali su zbog mraka prekinuli traganje za mladićem. Akcija je nastavljena danas, a očekuje se da će se uključiti i specijalna ronilačka jedinica Žandarmerije iz Kraljeva.

Prema kazivanju Milomira Nedeljkovića, strica nestalog mladića, do tragedije je došlo oko 18 sati, kad je Đorđe (21) sa svojim mlađim  petnaestogodišnjim bratom, ušao u reku da se kupa, pa ih je ujednom trenutku zahvatila rečna struja.

Foto: R.B.

 

Mladji brat je bio bliži obali i uspeo je da izadje iz reke, dok je stariji nestao ispod površine vode i posle toga više nije vidjen.

Odeća i mobilni telefon ostali pored reke

O nesrećnom slučaju kruševačku Policiju obavestio je upravo mladji Đorđev brat. Njihova odeća i mobilni telefon nadjeni su na obali pored reke.

Foto: R.B.

 

- Pre šest godina umro mu je otac, moj brat Velibor Nedeljković, a Đorđe je nastavio život sa svojom majkom i mladjim bratom. Pre godinu dana, kad sam otišao u penziju, uspeo sam da ga zapsolim na moje mesto u preduzeću gde sam ja radio- priča neutešni Milomir, stric nestalog Đordja.

Dan ranije utopio se sedamdesetogodišnjak

Nedaleko od ovog mesta, samo dan ranije, u reci Zapadnoj Moravi, nedaleko od Jasike smrtno je stradao sedamdesetogodišnji Borivoje Tasić. Ušao je u reku da se rashladi, ali je prema priči meštana iz Jasine, verovatno bio pod uticajem alkohola pa je, kao se sumnja, doživeo srčani udar. U toku je obdukcija njegovog beživotnog tela.

Foto: R.B.

 

Nadležni organi apeluju na gradjane da se ne kupaju na neuredjenim, nesigurnim i neobezbedjenim mestima, jer posledice mogu biti katastrofalne. Na mestu utapanja Djordja Nedejkovića izgleda veoma plitko, ali samo na desetak metara je dubina oko tri metra, dok je dno prekriveno sa više od pola metra mulja.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Gde su ronioci žandarmerije? Ljudi nisu ni bili... Veoma ste informisani

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set