• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.07.2022

16:09

Potvrđeno: Dejan Petrović Big Bend zagrmeće prvog dana Sabora trubača u Guči!

Promo

Vesti

Potvrđeno: Dejan Petrović Big Bend zagrmeće prvog dana Sabora trubača u Guči!

Podeli vest

Višestruki pobednik Dragačevskog sabora trubača i vlasnik titule „prva truba sveta“, Dejan Petrović sa svojim Big Bendom potvrdio je učešće na ovogodišnjem 61. festivalu trube u Guči, koji se održava prvog vikenda u avgustu, od 05. do 07. avgusta

Njegov nastup rezervisan je za prvi dan festivala i predstavlja moćnu uvertiru za najveću trubačku žurku na svetu, kada se u ovu varošicu u Zapadnoj Srbiji sa svih strana sveta slije čak nekoliko stotina zaljubljenika u trubu i njen magični zvuk.

"Ambasador srpske trube", kako je inače poznat Dejan Petrović, potiče iz muzičke porodice i dosledan je naslednik svog oca, najpoznatijeg srpskog trubača, Milovana Miće Petrovića. Prve nastupe zabeležio je već sa 11 godina, a samo pet godina je bilo potrebno da se popne u sam vrh srpske trubačke scene. Sa navršenom 21 godinom postaje najmlađi dobitnik "Majstorskog pisma", najprestižnije nagrade koja se dodeljuje na Saboru trubača u Guči. Pored ovog priznanja, višestruki je osvajač svih nagrada na pomenutoj manifestaciji.

Foto: Promo

Dejan Petrović

Od 2006. godine Dejan Petrović sa svojim Big Bendom otpočinje novu etapu u svom stvaralaštvu, dodajući klavijature, perkusije, bubanj i ženski vokal, a već sledeće godine bendu se priključuju gitara i muški vokal. Tako formiran, Big Bend karakteriše fuzija zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih, modernih elemenata, čineći ga autentičnim i omiljenim među poklonicima trube u zemlji i svetu.

Učestvovao je na svim većim muzičkim festivalima u zemlji, kao i inostranstvu, gde je predstavljao Srbiju, uvek sa velikim uspehom.

Pored njega, prvog dana Sabora u Guči nastupiće još i trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i Danica Crnogorčević sa bendom, dok će krunisani kraljevi Guče i svojevrsni simboli dragačevskog festivala, Boban i Marko Marković, sa svojim orkestrom pred publiku izaći u nedelju, poslednjeg dana manifestacije. Posetioci će imati priliku da uživaju i u prepoznatljivim zvukovima Big Benda, orkestra RTS-a, čiji je nastup, uz trubački orkestar Ekrema Mamutovića i trubački orkestar Dejana Lazarevića, rezervisan za subotu. 

Poseban kuriozitet tokom trećeg dana festivala biće i nastup Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima Anom Bekutom, Snežanom Đurišić i Dragicom Radosavljević Cakanom.

Za kompletnu realizaciju, vizuelizaciju i tehničku produkciju Festivala zadužen je SKYMUSIC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set