• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.07.2022

12:56

SPREMITE SE ZA PAKAO! Tropski talas stiže u Srbiju, evo kad će biti REKORDNA TEMPERATURA, tog dana ulazimo u CRVENO!

Vesti

SPREMITE SE ZA PAKAO! Tropski talas stiže u Srbiju, evo kad će biti REKORDNA TEMPERATURA, tog dana ulazimo u CRVENO!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature koje nam predstoje od srede, kada se očekuje i do 40 stepeni

- Od srede do petka (20. do 22.07.2022) na području Srbije veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 37 °C, a za vikend i početkom naredne sedmice još toplije sa temperaturama od 37 do 40 °C - navodi se u upozorenju RHMZ.

RHMZ je izdao upozorenje i za područje Beograda, gde se u istom periodu, takođe, očekuju ekstremno visoke temperature.

- Od srede do petka (od 20. do 22.07.2022.) na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 36 °C, a za vikend i početkom naredne sedmice još toplije sa temperaturom oko 38 °C - navodi se u saopštenju RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upozorenje RHMZ

Sutra stiže tropski talas

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a rekao je za Kurir da nas od sutra očekuje porast temperatura i početak novog tropskog talasa u Srbiji.

- Od utorka, 19. jula, očekuje se porast temperatura i početak novog toplotnog talasa u Srbiji. U utorak i sredu (19 -20. jul) maksimalne temperature će biti u domenu žutog meteoalarma, u Srbiji od 30 do 34 stepeni, a u Beogradu od 32 do 34 stepena. U drugom delu naredne sedmice, sa daljim porastom temperature, očekuje se da i stepen upozorenja sa žutog bude podignut najpre na narandžasti stepen - kaže Nikolić.

A kako kaže, pakao tek onda sledi...,

- Od četvrtka do subote (21-23. jul) očekuju se maksimalne temperature od 33 do 37 stepeni, u Beogradu oko 35 stepeni, a najtopliji dani biće nedelja i ponedeljak (24 - 25. jul), kada će u većini mesta temperature dostići vrednosti od 37 do 39 °S, što bi podrazumevalo i izdavanje najvišeg stepena upozorenja, odnosno crvenog meteoalarma! - navodi direktor RHMZ-a i dodaje da su u meteorologiji zabeleženi i datumi sa višim temperaturama, ali da za sada ne postoje indikacije da bi te vrednosti mogle biti prevaziđene.

Foto: Informer DN

Očekuje nas pravi pakao narednih dana

Prolazno osveženje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, kako kaže, moguće je tek između 26. i 28. jula, ali bi nakon toga ponovo usledilo suvo i toplo vreme.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set