• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.07.2022

07:09

RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE! Danas sunčano i toplo, do 32 stepena, sutra stiže TROPSKI TALAS! U ovim delovima upaljen METEO ALARM!

Vesti

RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE! Danas sunčano i toplo, do 32 stepena, sutra stiže TROPSKI TALAS! U ovim delovima upaljen METEO ALARM!

Podeli vest

U Srbiji danas ujutru sveže, tokom dana pretežno sunčano i toplo

Najniža temperatura od 9 do 17, a najviša od 29 do 32 stepena. Vetar slab, uglavnom severni, saopštio je RHMZ.

Na širem području Beograda jutro sveže. Tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab, severni.

Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša oko 31 stepen.

U Srbiji do 26. jula toplo sa najvišom temperaturom iznad i znatno iznad proseka za ovo doba godine i u većini dana pretežno sunčano.

Samo se u petak posle podne i uveče u Vojvodini, a početkom naredne sedmice u ostalim krajevima očekuje prolazno naoblačenje, koje će ponegde usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom.

Na snazi upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje na visoke temperature koje nam predstoje od srede, kada se očekuje i do 40 stepeni.

Od srede do petka (20. do 22.07.2022) na području Srbije veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 37 °C, a za vikend i početkom naredne sedmice još toplije sa temperaturama od 37 do 40 °C - navodi se u upozorenju RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upozorenje RHMZ

RHMZ je izdao upozorenje i za područje Beograda, gde se u istom periodu, takođe, očekuju ekstremno visoke temperature.

Od srede do petka (od 20. do 22.07.2022.) na području Beograda veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 34 do 36 °C, a za vikend i početkom naredne sedmice još toplije sa temperaturom oko 38 °C - navodi se u saopštenju RHMZ.

Upaljen meteo alarm

Na teritoriji Bačke, Banata i Srema na snazi je žuti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura. To znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - navodi se na sajtu RHMZ.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set