• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

19.07.2022

14:05

SREĆA POGLEDALA PORODICU SOKOČANIN! Podigli kredit za bolesnu ćerku, pa im zbog kamate ZAPLENJENA KUĆA! Pomogao im čovek velikog srca! (FOTO)

Privatna arhiva

Vesti

SREĆA POGLEDALA PORODICU SOKOČANIN! Podigli kredit za bolesnu ćerku, pa im zbog kamate ZAPLENJENA KUĆA! Pomogao im čovek velikog srca! (FOTO)

Podeli vest

Željko i Danijela Sokočanin iz Bora svoj život su u svakom pogledu podredila bolesnoj ćerki Zorani, koja već dugo boluje od celebralne paralize zbog koje se otežano kreće, pa su tako i svoju kuću preuredili i prilagodili detetu kako bi joj olakšali muke

Budući da je otac poslastičar, a majka prosvetni radnik, bili su primorani da podignu kredit kako bi posao kojim se Željko bavi u kući unapredili, jer su im finansijska sredstva za lečenje Zorane bila neophodna. Krediti su uredno plaćali, isplatili 100 od 120 rata, međutim, zbog zastoja i  neizmirivanja duga baš u određenom roku, kamata od 8.000 evra nanela im je najveći problem u životu. Da se kuća zapleni i propda.

- Platili smo 100 rata sve u roku, ali neka kamata koja se pojavila od 8.000 hiljada je uvećala dug. Međutim, sve je krenulo da se dokazuje na sudu, ali dok se to ne istera na čistinu, izvršitelji su nam popisali kuću koja je data na licitaciju i prodaju - kaže Željko i napominje da je kuća bila tako urađena da je svaki stepenik bio izravnat kako bi se Zorana što lakše kretala.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Sokočanin

Porodica Sokočanin je ostala bez krova nad glavom. Novac je bio potreban i za Zoraninu rehabilitaciju, operacije, pa se zbog čitave situacije podigao čitav grad Bor na noge. Najviše su se založili iz Udruženja "Borci za Bor", kako bi pronašli način da se ovoj porodici pomogne.

Međutim, čovek koji je kuću porodice Sokočanin kupio na licitaciji u prvom tenutku zbog hakovanja katastra nije bio upoznat sa situacijom. Kuću je kupio jer mu je odgovarala za belesne roditelje. Ali, kad je saznao o čemu se radi, a  sam je roditlje, ni jednog trenutka nije razmišljao da kuću vrati, i da mu se vrati novac. 

- Mi kao udruženje odmah smo priskočili u pomoć. Kad su trebali izvršitelji da dođu, preko društvenih mreža pozvali smo sve dobre ljude da dođu. Ispred kuće porodice Sokočanin sakupilo se blizu 150 Borana koji su želeli da zaštite porodicu. Odmah smo svaki trenutak dešavanja prenosili preko društvenih mreža, ljudi su se odazivali ne samo iz Bora, već iz različitih karajeva Srbije i solidarisali se sa nama. Međutim, kupac koji je naš Boranin pokazao je veliko srce. Iako je od naknadne prodaje mogao još više da zaradi, on to nije učinio. Pozvao me je i odmah predložio da želi porodici kuću da vrati i da nije bio upoznat sa situacijom u šta se upušta. Našao se u čudu. Nije imao nameru da porodicu sa bolesnim detetom ostavi bez krova nad glavom - za Inforemr kaže Dalibor Jović predsednik Udruženja "Borci za Bor".

Bilo je neophodno da se prikupi 20.000 evra, kako bi se kupcu vratio novac, a kuća porodici. "Borci za Bor" su danima prikupljali donacije dobrih ljudi, privatnika, preduzeća, svih ostalih kojima je stalo da se ovoj porodici vrati mir u život koji je i tako bio trnovit.

Konačno je prikupljeno 2.100.000 dinara, koja su dovoljna da ova Borska porodica odahne i da im se konačno okončaju muke. Novac bi danas trebalo da bude uplaćen i kuća vraćena. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set