• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

20.07.2022

16:32

STASALA SU DECA ROKENROLA! Na Suvača demo festu, bend Dogma zasenio afirmisane grupe (FOTO)

V.N.

Vesti

STASALA SU DECA ROKENROLA! Na Suvača demo festu, bend Dogma zasenio afirmisane grupe (FOTO)

Podeli vest

Šesti „Suvača demofest“ prošao je u značajnom predstavljanju mladog kikindskog rok benda „Dogma“ koji je zasenio ostale izvođače, uglavnom već afirmisane muzičare i bendove. Ukupno deset bendova pokazalo je da će rokenrol zauvek živeti

Petoro mladih Kikinđana iz benda „Dogma“ nastupilo je prvi put na jednom festivalu, a drugo predstavljanje nakon onog u dvorištu Kulturnog centra, gde su pobrali sve simpatije publike, bilo je više nego uspešno. Bend čine dve devojke i tri dečaka, koji su izveli stare domaće hitove od Atomskog skloništa, Zane, Bajage i instruktora, Viktorije i Dina Dvornika.

Foto: V.N.

 

- Postojimo od početka ove godine i sviramo ex yu muziku, rok uglavnom. Ovo nam je prvi nastup na jednom festivalu, pre toga nastupili smo u Kulturnom centru. Već smo navikli na binu, ali još uvek imamo amaterske greške. Sve nam ovo puno znači, novo nam je i pokušavamo da vratimo staru muziku na scenu i da nove generacije sve više čuju za nas. Rekla je članica benda „Dogma“ Iva Plemić.

Ove godine, šesti „Suvača demofest“ obeležili su i bendovi sa tri reke: Tise, Dunava i Begeja- rekao je Vojislav Đukić, muzičar i predsednik Udruženja muzičara „Suvača demofest“.

Foto: V.N.

 

-Sa Begeja imamo dva benda, a to su zrenjaninski „Zeleni patak“, promoviše svoj novi album koji treba na jesen da izađe i „Madresi Mex“. Sa obale Tise stiže nam Muzički centar „Bubamare“ koji je godinama unazad iznedrio mlade muzičare i naši su specijalni gosti. Iz „Bubamara“ nastupaju dva benda ženski sastav „Les files“ i grupa „Generacija Z“. Sa obale Dunava došao je stari, prekaljeni bend koji će izvesti autorske pesme, snimljene pre 15 godina, a u pitanju je grupa „Ožeži“. To su poznati novosadski muzičari-rekao je Đukić.

Iz Kikinde je nastupilo više bendova, najmlađi su „Dogma“, a nakon njih publiku su dodatno zagrejale grupe „The Friends“, „Kum“, „Misery“. Na festivalu se predstavila i muzička radionica koja ima preko 20 članova i prvi put je nastupila.

Foto: V.N.

 

- Mogu da kažem da smo zacrtani cilj, da rokenrol ima naslednike u Kikindi, i te kako počeli da ostvarujemo. Nadam se da će se i Kultruni centar priključiti ovoj misiji-dodao je Đukić. Organizacija, koju podržava lokalna samouprava, pripada Udruženju muzičara „Suvača demofestival“ koju čini grupa građana, a broji preko stotinu članova.

„Suvača demofest“ nije samo festival muzike, nego i prijateljstva, jer je upravo na ovom mestu pre godinu dana inicirano stvaranje mlade grupe „Dogma“.

Foto: V.N.

 

Održava se na uglu ulica u blizini Suvače, jedinog sačuvanog mlina na konjski pogon u Srbiji, koji je spomenik kulture od izuzetnog značaja i pod zaštitom je države, Zrenjaninska grupa „Madresi Mex“ bila je plodonosna tokom pandemije, a pesme nastale u tom periodu promovisala je brojnoj publici u Kikindi.

- Jako se lepo osećam ovde, prijatna je atmosfera, dobri su muzičari, odlična je organizacija i ovo je sjajna prilika da predstavimo naše rad. Sviramo od 2008. godine, izdali smo pet albuma, a za vreme korone čak dva koja ćemo promovisati. Sviramo črvst rokenrol, sa elementima panka, dosta zvuči melidočno-rekao je Vladimir Maksimović iz zrenjaninskog benda „Madresi Mex“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set