• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

21.07.2022

12:40

VESELE NOTE S PRISTANIŠTA U DONJEM MILANOVCU! Veliki broj posetilaca na Tin festivalu (foto)

V.J.

Vesti

VESELE NOTE S PRISTANIŠTA U DONJEM MILANOVCU! Veliki broj posetilaca na Tin festivalu (foto)

Podeli vest

Na letnjoj pozornici na pristaništu u Donjem Milanovcu, održan je ovogodnišnji 42. Međunarodni festival zabavne muzike za decu i mlade ,,TIN ,, 2022. godine.

Tradicija duža od četiri decenije ove muzičke manifestacije i ovoga puta okupila je veliki broj posetilaca, koji su uživali u kompozicijama mladih solista. Festival je inače tokom svog postojanja do danas iznedrio velika imana iz sveta muzike koja su svoje prve korake imali upravo u gradu na Dunavu.

Foto: V.J.

 

- Još jednom se pokazalo da ovaj Festival zabavne muzike za decu i mlade neguje prave muzičke vrednosti i da je opravdao svoje postojanje i postao stecište mladih talenata. Festival koji iako raspolaže malim finansijskim sredstvima opstaje i okuplja iz godine u godinu najbolje kompozitore i soliste iz čitavog regiona i deca veoma brzo pronalaze svoje mesto na lestvici uspeha.

Jer, ovo je Festival koji rađa zvezde i zvezdice i koji se svrstao u red najstarijih ove vrste u Srbiji i van njenih granica čije je trajanje kontinuirano 42 godine. Korona ga je malo poremetila ali uspeli smo da se vratimo i odžimo ponovo, kaže za Informer Nenad Ilijić , direktor i idejni tvorac festivala ,,TIN ,, u Donjem Mlanovcu.

Foto: V.J.

 

Najviše aplauza i najvrednije nagrade, Međunarodnog festivala zabavne muzike za decu i mlade ,,TIN,, 2022.godine , gran pri , osvojile su Ena Gogić iz Kikinde za kompoziciu ,,Zvezdane staze,, autora Lada Leša i Bojana Srdanović iz Novog Sada za numeru ,,Koliko godina treba,, čiji su autori Lado leš i Zorica Despotov.

Foto: V.J.

 

Po oceni stručnog žirija najbilji solisti za decu i mlade su sestre Elena i Jana Crnomarković iz Novog Sada. Pored ovih nagrada dodeljene su nagrade za najbolji aranžman , tekst a svoje nagrade dodelio je i dečiji žiri kao i publika.

Sve izvođače ovogodišnjeg Festivala pratio je dečiji hor iz grada na Dunavu ,,Devojčice sa Dunava ,, pod dirigentskom palicom profesora Nenada Ilijića a Festuval je i ove godine održan u orgaizaciji Centra za kultru Donji Milaniovac i pod pokroviteljstvom Skupštine Opštine Majdanpek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set