• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mondo

22.07.2022

08:22

PAKLENE TEMPERATURE U CELOJ SRBIJI, UPALJEN CRVENI METEOALARM! RHMZ IZDAO 3 UPOZORENJA - SUTRA 40 STEPENI!

Pixabay

Vesti

PAKLENE TEMPERATURE U CELOJ SRBIJI, UPALJEN CRVENI METEOALARM! RHMZ IZDAO 3 UPOZORENJA - SUTRA 40 STEPENI!

Podeli vest

U petak će u Srbiji biti jako toplo sa minimalnom temperaturom od 14°C do 23°C, a maksimalna od 36°C do 40°C

U Srbiji će u petak biti pretežno sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 23°C, a maksimalna od 36°C do 39°C. Uveče suvo i vrlo toplo.

U Beogradu će u petak biti sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna do 38°C. Uveče suvo i vrlo toplo.

U Nišu će u petak biti sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 39°C.

U Užičkom regionu će u petak biti nakon relativno svežeg i prijatnog jutra, tokom dana sunčano i jaka vrućina. Vetar slab promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 37°C do 39°C.

U Vojvodini će u petak biti pretežno sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 37°C do 39°C. Uveče suvo i vrlo toplo.

U Novom Sadu će u petak biti sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna oko 38°C. Uveče suvo.

U Subotici će u petak biti sunčano i jaka vrućina. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 38°C. Uveče suvo.

Upozorenje na visoke temperature na području Srbije

- U poslednjoj dekadi jula na području Srbije veoma toplo. Maksimalna temperatura u petak i subotu od 35 do 40 °S. Od nedelјe do srede u severnim, zapadnim i centralnim krajevima manji pad temperature, u većini mesta od 33 do 35 °S, na jugu i istoku do 37 °S. Krajem sedmice ponovo toplije - navodi se na zvaničnom sajtu RMHZ.

Foto: Pixabay

Upozorenje na visoke temperature na području Beograda

- U poslednjoj dekadi jula na području Beograda veoma toplo. Maksimalna temperatura u petak i subotu od 37 do 39 °S. Zatim manji pad temperature, od nedelјe do četvrtka od 33 do 36 °S, a krajem sedmice ponovo toplije - objavio je RHMZ.

Upozorenje za vodostaje

- Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - upozorava RHMZ.

Upaljen crveni meteo alarm

Zbog ekstremno visokih temperatura danas je na teritoriji Srbije upaljen narandžasti i crveni meteo alarm.

Crveno upozorenje odnosi se na predeo Bačke, Banata, Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije, a to znači da je vreme vrlo opasno.

Vreme narednih dana

U subotu sunčano i velika vrućina, a temperature će ponegde dostizati 40°C. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 25°C, a maksimalna od 38°C do 41°C. Uveče suvo i vrlo toplo.

U nedelju i ponedeljak neznatno manja vrućina, za oko 5, 6 stepeni, ali i dalje iznad 30°C. U utorak i sredu ponovo velika vrućina, a u drugoj polovini iduće sedmice vrućina može malo da oslabi, prema današnjoj prognozi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set