• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.07.2022

10:00

VREME U SRBIJI VRLO OPASNO! Hitno se oglasio RHMZ: Upozorenje na visoke temperature, ali i PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM, evo gde stiže osveženje!

Vesti

VREME U SRBIJI VRLO OPASNO! Hitno se oglasio RHMZ: Upozorenje na visoke temperature, ali i PLJUSKOVE SA GRMLJAVINOM, evo gde stiže osveženje!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na visoke temperature na jugu i istoku Srbije, kao i na nevremena koje u naredna dva sata stiže na području Srema i srednjeg Banata

RHMZ izdao je upozorenje na ekstremno visoke temperature koje se danas i sutra očekuju na jugu i istoku naše zemlje.

Danas i sutra na jugu i istoku Srbije, a u utorak u celoj zemlji veoma toplo, od 35 do 38 °S, lokalno i 40 °S. Sredinom sedmice kratkotrajni pad temperature, a od petka ponovo veoma toplo - piše u upozorenju RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upozorenja RHMZ

Hidrološko upozorenje

- Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se.

RHMZ izdao je i najavu zbog nevremena koje u naredna dva sata stiže na područje Srema i srednjeg Banata.

Foto: printscreen rhmz

Najava RHMZ

U narednih sat vremena na području Srema i srednjeg Banata lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Danas mogući pljuskovi sa grmljavinom

U Srbiji će danas biti toplo, na jugu i jugoistoku i veoma toplo, u većem delu zemlje promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima.

Lokalna pojava kratkotrajne kiše i pljuskova sa grmljavinom očekuje se od sredine dana, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od 16 stepeni do 24 stepena, a najviša u većini mesta od 32 stepena do 35 stepeni, na jugu i jugoistoku od 35 do 40 stepeni.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo. Sredinom dana i posle podne moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 20 stepeni do 24 stepena, a najviša oko 33 stepena.

Prema mapi koju je objavio RHMZ, dominiraju žuta, narandžasta i crvena boja upozorenja, a sve ukazuju na to da su vremenske prilike ekstremne.

Na mapi se tako vidi da na severu Srbije i u Šumadiji vreme može biti vrlo opasno, dok su u zapadnim delovima zemlje vremenske prilike opasne, a na jugu zemlje vrlo opasno.

Foto: printscreen rhmz

Vreme za sledeću sedmicu

U ponedeljak ujutru prijatnija temperatura nego u subotu i nedelju, a tokom dana sunčano i vrlo toplo, oko 35°C u većini krajeva. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 33°C do 37°C. Uveče suvo.

U utorak ponovo velika vrućina i ponegde blizu 40°C, a u sredu i četvrtak manja vrućina uz moguće ređe kratkotrajne lokalne pljuskove u sredu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set