• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2022

16:32

VRUĆINE, NEPOGODE, PLJUSKOVI... RHMZ izdao četiri UPOZORENJA! Sve to za manje od 48 sati, a evo koji delovi zemlje su NAJUGROŽENIJI!

Informer

Vesti

VRUĆINE, NEPOGODE, PLJUSKOVI... RHMZ izdao četiri UPOZORENJA! Sve to za manje od 48 sati, a evo koji delovi zemlje su NAJUGROŽENIJI!

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je na visoke temperature na području zemlje, ali i vremenske nepogode

Visoke temperature najavljene su za petak, ali i prvi dan vikenda.

- U petak (29.07.) u celoj zemlјi, a u subotu (30.07.) na istoku i jugu veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 36 °S, a u Beogradu u petak oko 35 °C - stoji u upozorenju.

Takođe, u subotu se loklano očekuje i pojava pljuskova.

- U subotu (30.07.) lokalno se očekuju kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa grmlјavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar.

- U subotu (30.07.) posle podne i uveče u pojedinim delovima grada lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni plјuskovi sa grmlјavinom, grad, jak i olujni zapadni i severozapadni vetar - stoji u drugom upozorenju na nepogode.

Foto: printscreen rhmz

Upozorenje RHMZ

RHMZ izdao i hidrološko upozorenje

- Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici, Toplici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - upozoreno je.

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, a samo na jugu i istoku promenljivo oblačno sa mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set