• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

02.08.2022

10:41

NA JASTREPCU KAO U KOŠNICI! U srcu stoletnih bukovih šuma, pravo je mesto za uživanje u prirodi!

R.B.

Vesti

NA JASTREPCU KAO U KOŠNICI! U srcu stoletnih bukovih šuma, pravo je mesto za uživanje u prirodi!

Podeli vest

Avantura park – izazov za brojne turiste, a u bazenima Birarske Banje i izletišta Samar vri kao u košnici. U Grevcima održan peti ,,Jastrebački Gulaš,, a u Rosici 24. Vuletiovi dani

Jastrebac, najšumovitija planina na Balkanu, postojbina zmaja od Jastrebca, u neposrednoj blizini Kruševca je pravo mesto za sve one koji uživaju u prirodi i rekreaciji, koji vole fizičku aktivnost, neguju zdrav duh i svoje slobodno vreme žele da provedu na kvalitetan način.

Avantura park je , zaista, pravo mesto za uživanje, ali ništa manje nisu posećeni ni bazerni Ribarske Banje izletišta Samar, u kojima ovog leta vri kao u košnici, danju i noći. Kapaciteti Specijalne bolnice Ribarskja Banja su sto posto popunjeni do kraja novembra.

Do Jastrebca se stiže lako, preko Kruševca, pa putem kroz Lomnicu i selo Buci, pokraj stare vodenice oko koje su se u stara vremena, prema legendi, vrteli vampiri. A, Jastrebac baš kao i vodenica ima svoju priču i turističku predistoriju.

Nekada omiljeno izletište, danas u srcu stoletnih bukovih šuma nudi novi koncept, ,,Lejk rizort,,. Usluga, atraktivni sadržaji i besplatni vaučeri Ministarstva turizma rezultirali su popunjenim kapacitetima od maja do oktobra.

Foto: R.B.

 

Kruševački planinari su na veoma prostranom i šumovitom Jastrebcu trasirali oko 150 kilometara pešačkih staza .Netaknuta priroda, vazduh koji omamljuje, utabane staze koje vode do svetih mesta i predela sa kojih se pruža jedinstven pogled prema jastrebačkim selima u podnožju planine i okruženju.

Samo što je u Grevcima održana peta manifestacija pod nazivom „Jastrebački gulaš,, , na kojoj je prvo mesto osvojila Zorica Stošić iz Kruševca, drugo je pripalo Zvonku Miliću iz Velikog Šiljegovca , a treće Slavoljubu Živiću iz Ribarske Banje, u selu Rosica i Ribarrskoj Banji otvoreni su 24. „Vuletovi dani,,.

Manifestacija je počela otkrivanjem Spomen ploče palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu,  predstavljanjem  monografije „Rosica-rasadnik uspešnih ljudi,, u Porti Crkve Svete Petke uz  kultirno umetnički program. Tradicionalno „astalsko pevanje,, , posvećeno velikanu izvorne muzike Vukašinu Vuletu Jevtiću iz rodne Rosice, održano je u Ribarskoj Banji.

Jastrebac ovog leta, kao nikad bliži, puniji i privlačniji turistima sa raznih strana, iz gotovo cele Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set