• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

05.08.2022

21:54

POŽAR BUKTI, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Vatrogasci ne uspevaju, zahtevaju avione da gase! PEPEO PADA PO AUTO-PUTU, DRAMA KOD PREŠEVA!

printscreen

Vesti

POŽAR BUKTI, PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA! Vatrogasci ne uspevaju, zahtevaju avione da gase! PEPEO PADA PO AUTO-PUTU, DRAMA KOD PREŠEVA!

Podeli vest

Veliki požar koji je izbio u okolini Preševa, u neposrednoj blizini autoputa E-75, između starog puta Bujanovac - Preševo, a vatra je sve bliža kućama kod mesta Crnotince

Opština Preševo je proglasila vanrednu situaciju na teritoriji zahvaćenoj požarom, vatrogasno-spasilačke ekipe su na terenu, ali ne mogu da postignu da ugase požar.

Opština se obratila Štabu za vanredne situacije Pčinjskog okruga tražeći avione da pomognu u gašenju požara, pošto vatrogasci ne uspevaju da se izbore sa vatrom.

Šef Službe za vanredne situacije opštine Preševo Nedžmedin Ahmedi potvrdio je RTS-u da stanovništvo nije ugroženo.

Koorinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u stalnom je kontaktu sa MUP-om i prati se situacija.

Podsećamo, kako sa terena javlja dopisnik RTS-a, u blizini lokacije na kojoj bukti požar su stari nenaseljeni objekti.

Vatra koja je zahvatila veću površinu i gusti dim vidljivi su sa auto-puta i graničnog prelaza Preševo. Pepeo pada po auto-putu.

Takođe, ugrožena je zimzelena šuma, popularno mesto za izlet Preševljana.

 

 

Na društvenim mrežama dele fotografije na kojima se vidi da su ugrožene i šumske životinje.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set