• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

09.08.2022

21:43

DŽON MALKOVIČ ZABLISTAO U CARSKOJ PALATI! Blizu tri hiljade gledalaca u Feliks Romulijani uživalo u ISTINSKOM KULTURNOM HEPENINGU!

Magnum radio i Olaf&Mc AteerOffic

Vesti

DŽON MALKOVIČ ZABLISTAO U CARSKOJ PALATI! Blizu tri hiljade gledalaca u Feliks Romulijani uživalo u ISTINSKOM KULTURNOM HEPENINGU!

Podeli vest

U okviru Evropske turneje, zajedno sa Orkestrom Bečke Akademije i Vroclavskim baroknim orkestrom, proslavljeni holivudski glumac Džon Malkovič pred blizu tri hiljade posetilaca koji su se u ponedeljak uveče našli u Carskom zdanju palate Feliks Romulijana kod Zaječara, izveo je predstavu ,,Paklena komedija-ispovest serijskog ubice ,, zasnovanu na istinitom događaju, koju je režirao Mihael Šturminger

Predstava je odigrana u okviru Zaječarskog kulturnog leta u organizaciji Narodnog pozorišta Timočke krajine ,,Zoran Radmilović,, i Narodnog muzeja u Zaječaru uz pokroviteljstvo Grada Zaječara.

Carska palata Feliks Romulijana koja se nalazi na listi svetske kulturne baštine bila je domaćin multimedijalnog spektakla , odnosno predstave ,, Paklena komedija,, koja je oduševila nekoliko hiljada posetilaca pristiglih u Zaječar iz različitih krajeva Srbije i susednih zemalja.

Ovom značajnom kulturnom događaju prisustvovao je i šef Odeljenja za saradnju, Delegacije EU u Srbiji , Nikolo Bertolini, predstavnici ambasada SAD, Japana, Brazila, Slovačke, Severne Makedonije, ministarka turizma i telekomunikacija Vlade Srbije, Tatijana Matić kao i predstanici 14 lokalnih samouprava u Srbiji.

Inače, predstava ,,Paklena komedija,, je dramsko-muzički pozorišni spektakl, odnosno svojevrsni performans predstavljen kros spoj opera i pozorišne predstave, zasnovan na istinitoj ispovesti serijskog ubice.

Foto: Magnum radio i Olaf&Mc AteerOffic

 

U predstavi su izvedena dela Mocarta, Baha, Hajdna, Betovena, kojima je zajednička tema patnja žene.

- Velika je čast ugostiti ovako jednu veliku zvezdu kao što je Džon Malkovič. To je svakako veliki doprinos da se Zaječar ucrta na mapi kulturnih dešavanja u Srbiji. Zaječar ima dugu pozorišnu tradiciju , tako da je gostovanje Džona Malkoviča doprinelo da se kultruna scena još više uveliča, ne samo u Zaječaru već i čitavoj Srbiji ,kaže Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke krajine ,,Zoran Radmilović,,.

Realizacija ovog spektakla omogućena je kroz projekat &EU za Tebe- za kulturno nasleđe i turizam koji finansira Evropska unjija i Vlada Nemačke a sprovodi Nemačka organizacija za Međunarodnu saradnju GIZ.

Veličanstveni spektakl na prelepom zdanju Carske palate Feliks Romulijana završen je nesvakidašnjim vatrometom u kome su uživali svi posetioci.

Džon Malkovič, oduševljen gostovanjem u Srbiji u kojoj je boravio i pre dve godine, najavio je ponovno viđenje i druženje, naglasivši da je jako srećan i da iz Srbije nosi jako lepe utiske.Kroz svoju Evropsku turneju, predstava ,,Paklena komedija ,,seli se u Španiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set