• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

10.08.2022

19:41

NAPOLJU SE I DALJE OSEĆA MIRIS PLINA, ŠTIPA ZA OČI! Gas još uvek curi, meštani Trbušana u strahu: Uplašeni smo, ali za sada...

RINA

Vesti

NAPOLJU SE I DALJE OSEĆA MIRIS PLINA, ŠTIPA ZA OČI! Gas još uvek curi, meštani Trbušana u strahu: Uplašeni smo, ali za sada...

Podeli vest

Na benzinskoj pumpi "Knez petrol" u Trbušanima kod Čačka situacija je i dalje napeta, plin još uvek curi iz cisterne, a evakuacija građana je u toku

Policija je blokirala put koji iz Čačka vodi ka Trbušanima i to na deonici od Mediguma do raskrsnice iza Doma kulture u ovom selu. Evakuisano je nekoliko kuća, privremeno zatvorena seoska prodavnica i svi meštani u radijusu od nekoliko stotina metara okolo pumpe.

- Mi još uvek nismo evakuisano jer stanijemo na oko kilometar i po od pumpe. Ali kada se izađe napolje oseća se miris plina, štipa za oči. Uplašeni smo, ali za sada mirno u kući čekamo dalji razvoj situacije - rekla je sagovornica koja živi u nepodrednoj blizini lokacije "Kameni most" na Suvom bregu. 

Kako saznajemo, na terenu su sve raspoložive jedinice vatrogasne službe u Čačku i njihovi ljudi kvase teren okolo pumpe. 

Policija nikom ne dozvoljava pristup, a zatvoreni su i tri prodavnice i kafana koji se nalaze u neposrednoj blizini incidenta.

- Najednom se iz cisterne začilo šištanje i ona se ubrzo našla u belom oblaku gasa. Tamo sada niko ne prilazi, sve je evakuisano. Pretpostavlja se da gas curi na ventil koji je najverovatnije popustio, za sada nema bojazni, držimo situaciju pod kontrolom, žitelji su evakuisani na bezbedno - kaže naš izvor sa lica mesta dodajući da je veliki deo sadržaja cisterne već iscureo.

Foto: RINA

Benzinska pumpa Knez petrol u Trbušanima se nalazi u centru sela, ali u neposrednoj blizini nema gusto naseljenog stanovništva. Pa par desetina metara je nekoliko kuća i svi su evakuisani.

Saobraćaj je do daljnjeg u prekidu i koriste se alternativni pravci preko Prijevora.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set