• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.R.

18.08.2022

11:41

ZELENIŠ SE USKORO VRAĆA NA TEZGE! Posle dve godine nastavljaju se radovi na Gradskoj pijaci u Kragujevcu

N.R.

Vesti

ZELENIŠ SE USKORO VRAĆA NA TEZGE! Posle dve godine nastavljaju se radovi na Gradskoj pijaci u Kragujevcu

Podeli vest

Nakon dve godine pauze do kraja ove sedmice se očekuje nastavak radova na Gradskoj tržnici. Planira se da se kraju privede izgradnja novih paviljona sa nadstrešnicama, i da za par meseci glavna gradska pijaca počne da funkcioniše i da se prodavci sa okolnih ulica vrate na tezge

Nadležni u Javnom komunalnom preduzeću Šumadija kažu da su radovi obustavljeni, jer je osnovni projekat imao nedostatke. Pre dva meseca, gradsko preduzeće za Urbanizam je završilo novi projekat, koji se sastoji iz tri faze tako da će prvo da se radi rekonstrukcija nadstrešnice sa izdvojenim paviljonima. Nakon nje planirano je detaljno uređenje ulice Crvenog barjaka, a očekivanja su da će to biti za dva meseca, počeće radovi na uređenju ulice Crvenog barjaka. Nejteži deo posla je ostavljen za kraj, kao treća faza, a to je rekonstrukcija matičnog objekta. 

Foto: N.R.

Inače, radovi su stali u julu 2020. godine kada se zbog potkopavanja srušio deo zida Gradske tržnice - objekta koji je pod zaštitom države, a izgrađen je 1929. godine kao reprezentativno delo za to vreme. Prema prvom planu,  pored obnove matične zgrade i uređenja platoa, planirana je i izgradnja podzemne garaže sa 53 parking mesta.  Nakon urušavanja, Građevisnki fakultet je zaključio da je narušena stabilnost zgarde, te je izmenjen projekat i novim urbanističkim rešenjem predviđenaje  prenamena podzemne garaže u poslovni prostor, gde će biti smešteni lokali, prodajni i magacinski prostori.

Foto: N.R.

Gradska uprava je ranije objavila da će ti radovi koštati 293 miliona dinara i da se finansiraju sredstvima dugoročnog investicionog kredita JKP "Šumadija".

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

REŠEN VELIKI PROBLEM! Valjevo dobija dva vrtića
Srbija

REŠEN VELIKI PROBLEM! Valjevo dobija dva vrtića

Valjevo već godinama ima problema sa nedovoljnim brojem mesta u valjevskim obdaništima. Rebalansom budžeta za ovu godinu je obezbeđen novac za prenamenu stare šeste škole u dva vrtića, a ne u jedan, jer je pravilnikom koji se odnosi na rad predškolskih ustanova predviđeno da maksimalan broj dece u jednom obdaništu bude 270

18.08.2022

10:00

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set