• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.08.2022

17:55

NIJE JOŠ KRAJ! Meteorolog otkrio: Evo kada se ponovo vraća pravo leto

printscreen

Vesti

NIJE JOŠ KRAJ! Meteorolog otkrio: Evo kada se ponovo vraća pravo leto

Podeli vest

Nakon obilnih padavina i nestabilnog vremena koje je zahvatilo našu zemlju, poznati meteorolog Đorđe Đurić donosi i najavljuje lepe vesti. Naime, sunčano i toplo vreme vraća se na velika vrata već za četiri dana

Meteorolog Đorđe Đurić na samom početku razgovora ističe da nas posle obilnih padavina i tužne, sumorne kiše, očekuje još pravih letnjih dana do kraja avgusta, pa i do samog početka septembra.

- Nije još došao kraj letu, biće još pravih letnjih dana i temperatura, ne baš tropskih kao sredinom jula i početkom avgusta kada je temperatura išla i preko 40 stepeni, ali ćemo imati lepe dane - ističe meteorolog.

Foto: Čedomir Milojević

Kako dalje najavljuje, do četvrtka nas očekuje promenljivo i oblačno vreme uz čestu pojavu kiše uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, uz maksimalnu temperaturu od 23 do 27 stepeni.

- Sutra, tačnije u utorak, nas takođe očekuje maksimalna dnevna temperatura od 23 do 27 stepeni uz povremene pljuskove, u sredu nešto toplije, od 25 do 29 stepeni, a već u četvrtak stiže lepše vreme sa prosečnom dnevnom temperaturom do 30 stepeni - objašnjava meteorolog Đorđe Đurić.

U petak nas očekuje prosečna dnevna temperatura do 30 stepeni uz dosta više sunca u odnosu na prethodne dane, koji će nam ujedno biti i najava za povratak toplih i lepih letnjih dana.

- U četvrtak i petak se takođe očekuje kiša, ali ona će biti dosta ređa, a ponegde će se javiti kratki pljusak praćen grmljavinom, ali znatno stabilnije vreme - rekao je meteorolog Đurić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Za vikend nas, kako najavljuje poznati meteorolog, čeka pravo sunčano i letnje vreme sa temperaturom od 28 do 32 stepena.

Kakvo nas vreme očekuje krajem avgusta i početkom septembra?

Hronološki navodeći, on dodaje da nas do kraja avgusta čeka sunčano i veoma toplo vreme sa temperaturom od oko 32 do 33 stepena.

- Poslednji dani u avgustu biće topli i sunčani, dok nam početak septembra donosi manje prolazno osveženje i pripremu za jesen koja nam dolazi - istakao je meteorolog Đorđe Đurić.

Podsetimo, Srbija je nakon prekida toplotnog talasa, u kome je živa u termometru dostigla 40°C, konačno dobila dugo čekano osveženje. Pala je velika količina kiše, što je obradovalo poljoprivrednike, ali su istovremeno poplave u nekim gradovima napravile manje probleme.

Foto: Informer

Meteorolog Đorđe Đurić objasnio je i najavio ranije da ovaj ciklon uslovljava kružno kretanje nad Srbijom, te da nas ove obilne padavine nisu mogle zaobići.

- U ovom ciklonu kruži veoma vlažna i nestabilna vazdušna masa, pa širom Srbije ovog vikenda, ali i tokom nedelje, ima više kiše i obilnih pljuskova sa grmljavinom. Najobilnijih padavima ima na severu Srbije, a samo u Novom Sadu je palo oko 70 mm kiše po kvadratnom metru, što je više kiše nego u proseku za ceo avgust - objasnio je ranije meteorolog Đorđe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set