• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

25.08.2022

21:31

POREČKI ŠMEKERI I ABE TO NAJBOLJE RADE! Tradicionalna manifestacija "Porečki kotlić" opravdala najviša očekivanja (foto)

V.J.

Vesti

POREČKI ŠMEKERI I ABE TO NAJBOLJE RADE! Tradicionalna manifestacija "Porečki kotlić" opravdala najviša očekivanja (foto)

Podeli vest

I ovogodišnja tradicionlana kultruno-zabavna manifestacija ,,Porečki kotlić,, koja je znak prepoznavanja kulturnog leta grada na Dunavu, ove godine okupila je veliki broj posetilaca koji je ispunio plato na gradskom pristaništu

Budući da je ovo mesto alasa i dobrih ribara ,,Porečki kotić,, iz godine u godinu okuplja sve veći broj ekipa, čiji majstori u pripremi ribiljih specijaliteta pokazuju svoje umeće takmičeći se u kuvanju prave riblje čorbe i ribljeg paprikaša .

- Ove godine za ,,Porečki kotlić,, prijavilo se 23 ekipe iz Srbije, a namera nam je da ova Manifestacija koja uvek izazove najveću pažnu posetilaca iz okruženja ali i turista, dobije i međunarodni karakter.

Foto: V.J.

 

U pripremi riblje čorbe takmičilo se 12 ekipa dok je 11 pokazalo kako se priprema najbolji riblji paprikaš. Pored nagrada za prvoplasirane potrudili smo se da nagradimo i najorganizovaniju ekipu, one koji su čitavog popodneva bili uz svoje kotliće najveseliji, najstariju koja se prijavila ali i one najmlađe koji se tek okušavaju u ovom poslu, za Informer kaže Valentina Gavrilović, direktorka Centra za kuturu i obrazovanje Donji Milanovac, koji potpisuje i sva ostala dešavanja koja beleže kultruno leto u gradu na Dunavu.

Foto: V.J.

 

Dobro druženje na keju, uz miris sveže pripremljene ribe koji se širio čitavom okolinom, izmamio je mnoge na pristanište u Donjem Milanovcu, pogotovo prave ljibitelje ribljih specijaliteta, da dođu zabave se ali i degustiraju majstorije takmičara kulinara. Svaki kotlić je bio priča za sebe, koji nije mogao da se zaobiđe, jer oni koji ovo rde iz velike ljubavi svoje tajne u priremi ne otkrivaju.

Foto: V.J.

 

Dobar zalogaj , uz dobru čaicu , veselu atmosferu, obeležilo je ovogdišnje druženje na ,,Porečkom kotliću,, čiji su pobednici u pripremi riblje čorbe ove godine članovi ekipe ,,Porečki šmekeri,, iz sela Mosna a za riblji paprikaš nagradjena je majstorija ekipe ,,Abe,, iz grada domaćina. Generalni pokrovitelj i ovogodišnjeg ,, Porečkog kotlića,, je Skupština opštine Majdanpek.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set