• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: glaszapadnesrbije.rs

27.08.2022

21:02

MEŠTANI DEVIĆA PREBOLELI DECENIJSKU MUKU: Vučić nas je izbavio iz nedođije, hvala u ime hiljada stanovnika Golije!

Tanjug

Vesti

MEŠTANI DEVIĆA PREBOLELI DECENIJSKU MUKU: Vučić nas je izbavio iz nedođije, hvala u ime hiljada stanovnika Golije!

Podeli vest

Saobraćajnica od Pridvorice do Devića, duga 8,5 kilometara zakoračila je danas u podgolijsko selo Devići gde su meštani decenijama mučili muku sa pristupnim putem

Ovaj kraj, skoro deset godina, bio je odsečen od sveta zbog dotrajalog puta kojim se moglo proći samo teretnim i teškim vozilima. Ostaće upamćeno, kako su prevoznici koji su prevozili decu do škole u autobusima i kombijima nosili kramp, da poravnaju rupe na putu kako bi mogli da nastave do škole.

Istureno odeljenje u Devićima broji, zajedno sa Ostatijom i još par seoskih škola oko sto učenika, a ovaj kraj, iako je najudaljenija ivanjička teritorija i dalje je ostao živ jer tu bitiše par hiljada stanovnika.

- Dužni smo da se predsedniku Srbije zahvalimo, kao časni ljudi koji su porasli u ovim vrletima, u kršu i kamenu, do kojih se više stizalo peške i zapregom nego vozilima. Hvala mu u ime svih onih, koji su se decenijama mučili izlokvanim putem, i nadamo se, kao što je i obećao, da će nas posetiti u najskorije vreme. Ovaj put je obraz predsenika Srbije prema svima nama i zato mu je ova, a i nekoliko budućih generacija zauvek zahvalno”, kaže Rade Stojković, predsednik saveta MZ Devići.

Inače, današnji dan ostaće upisan zlatnim slovima u istoriju ovog udaljenog mesta, jer je prvi sloj asfaltnog zastora konačno ugrađen u centar sela koje je udaljeno 8,5 km od vekovnog manastira i velike svetilje Pridvorice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set