• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

06.09.2022

21:37

MALI LALA POZIVA NA DANE LUDAJE! Beogradom prošla najveselija povorka, deca iz Kikinde NA SPECIJALNOM ZADATKU

V.N.

Vesti

MALI LALA POZIVA NA DANE LUDAJE! Beogradom prošla najveselija povorka, deca iz Kikinde NA SPECIJALNOM ZADATKU

Podeli vest

Mališani iz kikindskih vrtića, maštovito obučeni u kostime okićene jesenjim plodovima, prodefilovali su danas centrom Beograda i u najlepšoj i najveselijoj povorci pozivali građane prestonice na 37. manifestaciju „Dani ludaje“

Došli smo da reklamiramo „Dane ludaje“, da pozovemo Beograđane u Kikindu: „Čuj svete i počuj, počinju Dani ludaje u Kikindi. I 16. i 17. i 18 septembra pravac Kikinda! A kao drugo, dođi, vidi, pa idi!“- ovim rečima je mali dobošar, šestogodišnji Teodor Zavišin, udarajući u doboš, uz svoje drugare pozivao građane prestonice na 37. „Dane ludaje“.

Foto: V.N.

 

Mališani iz kikindskih vrtića, maštovito obučeni u kostime okićene jesenjim plodovima, prodefilovali su danas centrom Beograda i u najlepšoj i najveselijoj povorci pozivali građane prestonice na 37.
manifestaciju „Dani ludaje“ koja će u Kikindi biti održana od 15. do 18. septembra. Zastajkivali su Beograđani da vide i čuju šta im to mali Kikinđani poručuju, uz obaveznu pitu bundevaru kojom je svako od prolaznika, i ove godine, mogao da se sladi.

- Čuj svete i počuj, počinju „Dani ludaje“ u Kikindi. I 16. i 17. i 18 septembra pravac Kikinda! A kao drugo, dođi, vidi, pa idi!-iz sveg glasa, udarajući u doboš, oglašavao se ulicama prestonice šestogodišnji Teodor Zavišin.

Foto: V.N.

 

Danas u Beogradu, sutra u Zrenjaninu i Novom Sadu, u četvrtak i petak u Subotici, odnosno Somboru i na kraju u Temišvaru, mali Kikinđani promovišu svoj grad za nadaleko poznatu manifestaciju u zemlji i regionu. Od ove godine i ceo svet imaće priliku da čuje za prestonicu bundeve, rekao je predsednik Skupštine Grada Kikinde, Mladen Bogdan

- Drago nam je što i ove godine imamo priliku da promovišemo Dane ludaje u Turističkoj organizaciji Srbije. Ove godine nudimo još bolji i bogatiji program za sve posetioce, a muzički događaji biće za pamćenje.

Foto: V.N.

 

Pored centralnog dešavanja, merenja najtežih i najdužih bundeva, imamo priliku da izmerene rezultate celom svetu objavimo, a to znači da su „Dani ludaje ubeleženi u Svetsku asocijaciju merenja ludaja. To je idealna prilika da na još bolji način svetu promovišemo Kikindu i samu manifestaciju-kaže Bogdan.

U prostorijama Turističke organizacije Srbije održana je i konferencija za medije, gde je pored predstavnika lokalne samouprave i Turističke organizacije, Begrađane na „Dane ludaje“ pozvao i Kikinđanin Ivan Golušin, voditelj TV Pink, koji vodi program ove manifestacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set