• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

16.09.2022

17:19

UŽAS, ČOPOR PASA NAPADA DEČAKA NA BICIKLU, A VLASNIK POSMATRA?! U Crnoj Bari strahuju danima, od laveža NEMAJU MIRAN SAN (VIDEO)

printscreen

Vesti

UŽAS, ČOPOR PASA NAPADA DEČAKA NA BICIKLU, A VLASNIK POSMATRA?! U Crnoj Bari strahuju danima, od laveža NEMAJU MIRAN SAN (VIDEO)

Podeli vest

Snimak da se naježiš sa ulice u selu Crna Bara kod Bogatića objavio je na društvenim mrežama Vladan Gluvaković

Čopor crnih pasa na ulici napada dečaka koji se brani tako što ih odguruje biciklom i kada je uspeo najbrže što može beži od razjarenih životinja.

- Dete se, na sreću, snašlo pa nisam morao da idem da mu pomognem iako sam bio daleko oko stotinu metara. Najstrašnije u svemu je što deda čija su četiri psa i o kojima očigledno ne brine sedi pred svojom kućom i posmatra da li će njegovi psi izujedati dete - kaže Gluvaković.

U mesnoj zajednici kažu da je ovo samo najnoviji u nizu slučajeva napada pasa na ljude i da u nekim periodima tokom godine psi lutalice, ali i oni koji imaju vlasnika bukvalno "zavode red u selu".

- Pasa lutalica ima uvek, nekada manje a nekada više uglavnom na obodu sela. Tu ih jednostavno izbace ljudi iz kamiona ili automobila. Onda se oni udruže u čopore i lutaju seoskom atarom, a ne retko uđu i u selo - kaže Slaviša Pantelić, sekretar mesne zajednice.

Više meštana Crne Bare kažu da je nekada veoma opasno izaći na ulicu tokom dana, a naročito uveče.

- Okupljaju se i oko škole, pa pojedini roditelji da bi zaštitili decu da ih ne izujedaju moraju da ih dovoze automobilom iako su im kuće svega nekoliko stotina metara udaljene - priča meštanin Crne Bare.

Foto: Tanjug

 

Nekada je, dodaju meštani, dovoljno da se u selu pojavi jedan pas i onda za njim krene nekoliko čiji su vlasnici meštani i koji ne vode računa o njima. Takvi prizori uteruju strah u kosti naročito deci, a od velikog laveža mnogi meštani nemaju miran san.

Podsećaju kako je ovog proleća u centru sela ogroman šarplaninac nekoliko dana izujedao nekoliko ljudi, a pre četiri godine meštanka Ljubina T. nastradala je kada je pala sa bicikla dok se branila od čopora pasa. Žena je jedva izvukla živu glavu. Imala je prelom baze lobanje i lečila se u Kliničkom
centru u Beogradu.

- Kao da nikome ovi slučajevi nisu dovoljna opomena, naročito našim ljudima koji ne vode računa o
svojim psima pa ih puštaju da izlaze iz dvorišta. Takve bi trebalo debelo kažnjavati ili im oduzeti pse - dodao je Gluvaković koji je veliki ljubitelj pasa i lovac.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Nema kazni, zakon se ne sprovodi. Zemlja bezakonja. Kad ste poslednji put videli psa sa korpom? Nikad.. a obavezno je. Drzava ne postoji!

Dejan

pre 1 godinu

Nakaradni mentalitet Srba je značajan i po tome da više vole pse nego ljude. Bez obzira na to, da im čopori pasa lutalica ugrožavaju decu, ljude i domaće životinje po gradovima i selima, tvrdoglavo odklanjaju da taj problem reše na odgovarajući način. Lovci i veterinari bi to lako rešili kad bi im država to dozvolila da učine. Ali ovi koji pišu zakone i nisu ugroženi od pasa lutalica ni oni ni njihove porodice to ne dozvoljavaju da se to definitivno reši jednom za uvek.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set