• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

23.09.2022

10:39

ŠARENIO SE ŠABAC! Čivijaški karneval održan pod kišobranima, mališani preplavili ulice (FOTO)

TO Šabac

Vesti

ŠARENIO SE ŠABAC! Čivijaški karneval održan pod kišobranima, mališani preplavili ulice (FOTO)

Podeli vest

Trodnevni "belosvetski vašar smeha i humora" vratio je osmeh na lica Šapčana uprskos tmurnim oblacima i kiši, a veliki Međunarodni čivijaški karneval održan je pod kišobranima

Sa Karnevala beba i trudnica, u kojem je u povorci centralnim gradskim ulicama prošetalo više od 600 najmlađih čivijaša, poslata je slika istinskih tradicionalnih vrednosti.

Bebe koje su mame i tate nosile u naručju, na ramenima, vozili u kolicima, u jednom trenutku snažnim porukama o roditeljstvu, porodici i ljubavi uspeli su čak i da zaustave kišu.

Veliki Međunarodni čivijaški karneval je, međutim, održan pod kišobranima, pa su Gospodar Jevremova i Karađorđeva ulica kojom su delifovale karnevalske trpe i gradski trg, gde su izveli svoje performanse, bili još šareniji.

U kostimima mitskih bića, legendarnih junaka, svemiraca, u tradicionalnim nošnjama svojih država, sa mažoretkinjama i uz vesele muzičke note predstavile su se karnevalske trupe iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i Nemačke, Holandije, Italije, Rumunije i Turske.

Glumica Olga Odanović koja će narednih godinu dana vladati  "čivijaškom republikom" kao nova predsednica pozdravljena je velikim aplauzom. Primajući ključeve čivijaške prestonice velika komičarka je obećala da će narodu ispuniti sve želje i  zasmejavati ga cele godine.

- Obično gde dođem bude sunce. Očigledno mi je neko izvukao čiviju pa pada kiša, ali ja ću to brzo da ispravim - obećala je nova predsednica i dodala:

- Smeh je najvažniji u životu i on će biti na prvom mestu tokom mog mandata. Vi ste šef nad svojim smehom, ne dajte da vam ga neko oduzme. Smejte se sami sebi, drugima, svemu što vas okružuje. Neka vaš smeh bude nepresušan - poručila je predsednica "Čivijaške republike". 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set