• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

23.09.2022

18:20

RAM DOČEKUJE RIMSKU GALIJU!  Na prostoru Ramske tvrđave oživeće vreme starog veka!

printscreen

Vesti

RAM DOČEKUJE RIMSKU GALIJU! Na prostoru Ramske tvrđave oživeće vreme starog veka!

Podeli vest

U okviru projekta u kojem učestvuje Arheološko nalazište Viminacijum, uključen je i lokalitet rimskog utvrđenja Ledereata u selu Ram kod Velikog Gradišta. Rimska galija stiže u ovo selo odakle će svoj put nastaviti Dunavom prema Golupcu.

Brod ,,Danuvina Alacris,, u okviru projekta Living Danube Limes, izrađen je u Nemačkoj, autentične rekonstrukcije rimskog dunavskog broda iz 4.veka nove ere, mesec dana se nalazi na proputovanju kroz Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku. U Srbiju je uplovio 9. septembra.

Foto: printscreen

 

U selo Ram u čijoj se blizini nalazi arheološko rimsko utvrđenje Ramska tvrđava, stiže ovog vikenda i zahvaljujući blizini rimskog vojnog logora Lederata tu će boraviti do 25. septembra, kada će zaploviti prema Golupcu.

Foto: printscreen

 

Prestojećeg vikenda, na prostoru Ramske tvrđave pokušaće da se dočara i oživi vreme starog veka u doba Rimljana. U okviru programa, deo će biti posvećen Udruženju Beli orlovi iz Beograda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set