• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

15.11.2022

12:31

NA ZLATIBORU VIŠE NEĆETE MOĆI DA ZALUTATE! U “šumi” ulica i raznih staza lakše ćete se snaći uz novu signalizaciju(FOTO)

Z.G.

Vesti

NA ZLATIBORU VIŠE NEĆETE MOĆI DA ZALUTATE! U “šumi” ulica i raznih staza lakše ćete se snaći uz novu signalizaciju(FOTO)

Podeli vest

Na najposećenijoj planini Srbije poslednji meseci 2022. godine u znaku su projekta koji se odnosi na označavanje turističke destinacije Zlatibor i odredišta na teritoriji opštine Čajetina.

- Turistička signalizacija je postavljena na državnim putevima, kao i u samom centru Zlatibora na više lokacija na frekventnim mestima. Daju se na taj način informacije od opšteg javnog značaja potrebne najvećem broju posetilaca, sa ciljem obaveštavanja i upućivanja korisnika do kulturnih, istorijskih, verskih, prirodnih i drugih tustističkih odredišta – rekao je Vladimir Živanović, direktor TO “Zlatibor”.

Foto: Z.G.

 

Sada je turisti mnogo lakše da se snađe u “šumi” ulica i raznih staza ka jazeru u centru Zlatibora, gondoli, Stopića peći ili Muzeju na otvorenom u Sirogojnu, ali isto tako ka policiji, pijaci, info centru, ambulanti i drugim značajnim ustanovama i mestima na planinskoj lepotici.

Foto: Z.G.

 

Da je Zlatibor stalno atrkativan za posetioce govori i podatak da je za vreme proteklog praznika i produženog vikenda dnevno boravilo oko 40.000 gostiju.

Prema rečima Živanovića, malo su iznenađeni da u ovo vreme planina bude puna, a tu posećenost pripisuje lepom vremenu. Atraktivna gondola je tih dana dnevno prevozila po 1.500 putnika.

Foto: Z.G.

 

Na ovoj planini uveliko teku pripreme za predstojeću zimsku sezonu i novogodišnje praznike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set