• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

24.11.2022

15:16

KATAR U ŠAPCU - I Čivijaši imaju svoj mundijal!

sportski savez

Vesti

KATAR U ŠAPCU - I Čivijaši imaju svoj mundijal!

Podeli vest

Katar u Šapcu? Moguće! Dok se 32 najbolje reprezentacije na zemaljskoj kugli u Kataru nadmeću za titulu svetskog prvaka, u Šapcu će u nedelju biti organizovano jedinstvo "Čivijaško svetsko prvenstvo"

Na šabačkom mundijalu učestvovaće 12 fudbalskih ekipa osnovnih škola koje će   predstavljati po jednu reprezentaciju učesnicu Svetskog prvenstva u Kataru

Ekipe osnovnih škola i reprezentacije koje predstavljaju podeljene su u tri grupe. U prvoj grupi su Portugal (OŠ "Majur"), Španija ( OŠ "Dositej Obradović") i Belgija (OŠ "Kralj Aleksandar Karađorđević), u drugoj Katar (OŠ "Stojan Novaković"), Engleska (OŠ "Nata Jeličić") i Brazil (OŠ "Nikolaj Velimirović"), u trećoj  Francuska (OŠ "Vojvoda Stepa"), Holandija (OŠ "Janko Veselinović") i Srbija (OŠ "Laza K. Lazarević"), a u četvroj Argentina (OŠ "Vuk Karadžić"), Japan (OŠ "Jovan Cvijić") i Nemačka (OŠ "Jevrem Obrenović").

Foto: sportski savez

- Žrebom je prvo određeno koje će reprezentacije predstavljati školske ekipe,  a onda i raspored po grupama. Cilj ove manifestacije je promocija sporta, a posebno fudbala. Biće kao na pravom Svetskom prvenstvu jer će ekipe nastupiti u sportskoj opremi reprezentacije koju predstavljaju - rekao je Dejan Popović, generalni sekretar Sportskog saveza Šapca.

Žrebom je najzadovoljnija ekipa OŠ "Laza Lazarević" koja će predstavljati selekciju  Srbije. Predrag Brajić iz OŠ "Nikolaj Velimirović" koja će "braniti boje" Brazila priželjkuje da oni pobede na "Šabačkom svetskom prvenstvu", a u Kataru, naravno,  reprezentacija Srbije.

Foto: sportski savez

- Sve reprezentacije koje učestvuju na ovom prvenstvu bodriće navijači iz njihovih škola. Za njih je gradska uprava koja je organizator ove manifestacije obezbeila prevoz, a da bi atmosfera na utakmicama bila kao na prvenstvu u Kataru navijači će dobiti  zastavice svojih reprezentacija i druge navijačke rekvizite - kažu u Sportskom savezu koji je organizator Šabačkog prvenstva sveta u fudbalu.

Šabački svetski prvak biće poznat istog dana, pošto će se od 10 časova do uveče odigrati sve utakmice u grupama, zatim polufinale i finalna utakmica između dve najbolje ekipe od kojih će samo jedna poneti pehar "šabačkog svetskog šampiona u fubalu".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set