• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.T.

29.11.2022

15:02

ALBERTU ANDIJEVU U ČAST! U znak sećanja na ruskog dobrovoljca drugi memorijalni turnir u preciznom gađanju

Vesti

ALBERTU ANDIJEVU U ČAST! U znak sećanja na ruskog dobrovoljca drugi memorijalni turnir u preciznom gađanju

Podeli vest

U znak sećanja na ruskog dobrovoljca Alberta Andijeva, koji je preminuo od korone 2021. godine, za vikend se u Beogradu održava drugi Memorijalno - humanitarni turnir u preciznom gađanju.

Otvaranje turnira zakazano je za subotu 3. Decembra, u 8 časova u streljani Streljačkog klubu “Trofej”, u Bulevaru Maršala Tolbuhina 46, na Novom Beogradu.

Kotizacija za učešće na turniru je 1.500 dinara, a pruikupljena sredstva namenjena su deci sa Kosova i Metohije. Organizatori turnira su Streljački klub “Trofej” i Udruženje Herojska 549. motorizovana brigada „Car Dušan Silni“.
 

Foto: S. T.

 

Rus Albert Ahsarbekovič Andijev, poreklom iz Južne Osetije, koji je 1999. prešao hiljade kilometara da bi pomogao Srbima u borbama na Kosovu i Metohiji, preminuo je u bolnici u Batajnici 14. marta 2021. godine od virusa korona.

Po dolasku na Kosovo i Metohiju, Albert Ahsarbekovič Andijev raspoređen je kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu, koja je branila državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U borbama na Kosovu i Metohiji, ruski dobrovoljac je izgubio desno oko. Posle rata je odlučio da ostane u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set