• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

09.12.2022

09:48

STRUČNE SLUŽBE POD UZBUNOM! U selima opštine Golubac registrovana svinjska kuga!

Vesti

STRUČNE SLUŽBE POD UZBUNOM! U selima opštine Golubac registrovana svinjska kuga!

Podeli vest

Rešenjem Uprave za veterinu nekoliko naselja u Opštini Golubac proglašena su za zaražena od afričke svinjske kuge. U pitanju su sela Braničevo, Donja Kruševica, Usije , Vinci i Ponikve

Donetim rešenjem naloženo je svim gazdinstvima i nadležnim službama da se na zaraženom području moraju strogo poštovati, sprovesti i primeniti određene mere zaštite od daljeg širenja ove zarazne bolesti svinja za koji ne postoji vakcina niti lek.

Inače , ova bolest napada kako domaću vrstu svinja tako i divlje i nije opasna po zdravlje ljudi. Bolest se širi kontaktom zaraženih sa zdravim svinjama kao i preko pomija hrane u kojima postoji kontaminirani ostaci hrane ali i putem vode.

U cilju sprečavanja ove zarazne bolseti , moraju se poštavati sve mere zaštite i kako ističu Nadležni organi na ovim zaraženim područjima u Golubačkoj Opštini sprovešće se dezinfekcija svih gazdinstva u kojima je evidentirana ova zarazna bolest svinja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Novi strah od afričke svinjske kuge dok se virus širi Evropom
Društvo

Novi strah od afričke svinjske kuge dok se virus širi Evropom

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) označila je Srbiju kao zemlju visokog rizika od pojave bolesti afričke svinjske kuge. Kako bi se podigla svest i ukazalo na značaj prevencije ove bolesti EFSA je pokrenula veliku kampanju koja će se od danas sprovoditi u devet zemalja Jugoistočne Evrope među kojima je i Srbija. Virus nije opasan po čoveka, ali je smrtonosan za domaće i divlje svinje i može imati razarajuće ekonomske posledice u pogođenim zemljama

08.10.2020

14:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set