• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Grad Subotica

16.12.2022

14:55 >> 15:02

OBEĆANO-ISPUNJENO! Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru (FOTO)

Grad Subotica

Vesti

OBEĆANO-ISPUNJENO! Gradonačelnik Bakić obišao novoizgrađeni Turističko-manifestacioni trg u Čantaviru (FOTO)

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je u Čantaviru, Turističko-manifestacioni trg izgrađen zahvaljujući sredstvima Ministarstva privrede i Grada Subotice

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je projekat vredan 54,5 miliona dinara i da su njegovu realizaciju Ministarstvo privrede i Grad Subotica izdvojili po 27,25 miliona dinara.

- Površina novoizgrađenog Turističko-manifestacionog trga je nešto više od 8.700 kvadratnih metara, dok je površina prostora pod čeličnom nadstrešnicom 1721,25 kvadratnih metara. Na ovom pijačnom prostoru, predviđenom za 240 tezgi, trenutno je postavljeno 180, a preostale tezge će biti postavljene nakon probnog rada i kad se za to steknu uslovi - naveo je gradonačelnik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

Dodao je da pređašnji, stari trg nije bio funkcionalan i da nije zadovoljavao potrebe građana Mesne zajednice „Čantavir“ ni u oblasti privrede, ni u oblasti turizma, ni kada je reč o javnim manifestacijama.

- Sada su građani Čantavira i Subotice dobili jedan moderan, savremen, višefunkcionalan i reprezantativan javni prostor. Realizacija ovog projekta značajna je iz više raloga. Dobili smo jedan uređen pijačni prostor na zadovoljstvo građana Čantavira, podigli kvalitet života, podržali očuvanje starih zanata, stvorili uslove za nova zapošljavanja, unapredili uslove za ostanak mladih na selu i povezali okolna sela sa prigradskim naseljem. Ovo je još jedan dokaz da subotička lokalna samouprava ono što obeća i ispuni, ali je, istovremeno, i još jedna u nizu svakodnevnih pobeda politike mira i stabilnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, naglasio je gradonačenik Bakić.

Foto: Grad Subotica

 

On je istakao da veruje da će, pored činjenice da subotička lokalna samouprava vodi računa o ravnomernom razvoju gradskih i prigradskih mesnih zajednica, još kvalitetnijem životu u Čantaviru doprineti i projekat „Čista Srbija“, u okviru koga će u ovom naselju nadomak Subotice biti položeno 25 kilometara kanalizacione mreže i izgrađen prečistač otpadnih voda.

Gradonačelnik Bakić je, na kraju obraćanja medijima, izrazio veliku zahvalnost Ministarstvu privrede što je, kako je rekao, prepoznalo značaj izgradnje Turističko-manifestacionog trga i podržalo njegovu izgradnju.

Zahvalio se, takođe, i svima drugima koji su doprineli realizaciji ovog, kako za Čantavir, tako i za Grad Suboticu, važnog projekta, prvenstveno direktoru Slobodne zone Subotica Saši Gravorcu, direktorki čantavirskog DP „Komval“ i zaposlenima u tom preduzeću, kao i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću i direktoru JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodanu Miloševu.

Foto: Grad Subotica

 

Uz izražavanje zahvalnosti svima koji su pomogli izgradnju Turističko-manifestacionog trga, direktorka DP „Komval“, Ildiko Vituška, istakla je kako će tokom narednih mesec dana biti probni rad, nakon čega će biti raspisana javna licitacija za korišćenje tezgi u zakup.

Prema njenim rečima, novoizgrađeni prostor neće biti korišćećen samo za tezge, već će se koristiti i u druge svrhe, poput festivala i vašara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio ambasadora Alžira Fataha Mahraza
Politika

Subotica: Gradonačelnik Bakić primio ambasadora Alžira Fataha Mahraza

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Gradskoj kući, sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Republici Srbiji, Fatahom Mahrazom. Uz podsećanje da je Njegova ekselencija i ambasador Alžira u Crnoj Gori, sa sedištem u Beogradu, gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da je u srdačnom i otvorenom razgovoru sa ambasadorom Mahrazom konstatovano da su tradicionalno prijateljstvo i razumevanje koje povezuje Srbiju i Alžir dobra osnova za proširivanje saradnje i na lokalnom nivou.

15.12.2022

13:47

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set