• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.S.

30.12.2022

09:59

VELIKO SRCE ČLANOVA GORSKE SLUŽBE SPASAVANJA! Prerušeni u Deda Mraza podelili paketiće deci na bolničkom lečenju (FOTO)

S.S

Vesti

VELIKO SRCE ČLANOVA GORSKE SLUŽBE SPASAVANJA! Prerušeni u Deda Mraza podelili paketiće deci na bolničkom lečenju (FOTO)

Podeli vest

Članovi Gorske službe spasavanja, prerušeni u Deda Mraza, spuštajući se sa krova zgrade, podelili su novogodišnje paketiće deci koja se nalaze na lečenju u valjevskoj bolnici, na odeljenju pedijatrije i dečije hirurgije

Novogodišnja radost za mališane koji borave u bolnici inicirala je Gorska služba spasavanja, a pomogli su im članovi speleološke grupe Društva istraživača "Vladimir Mandić Manda“.

Aleksa Dragojlović Gorska služba spasavanja Srbije, stanica Valjevo, rekao je da je ovo bila prilika da kao što su radili u mnogim gradovima Srbije i u Valjevu obraduju najmlađe pacijente. 

- Stvorila se ta mogućnost da dodelu paketića upriličimo na jedan human način u odelima Deda Mraza. Spustili smo se niz krov bolnice do prozora i time prikazali čaroliju najmlađima i dečici koja su nekim slučajem u bolnici. Želeo bih ovim putem da se svima koji su pomogli da podela novogodišnjih paketića protekne u najboljem redu- rekao je Dragojlović.

Danilo Tomić iz speleološke grupe Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ je rekao da su veoma zadovoljni jer su ove godine zajedno sa Gorskom službom spasavanja uspeli da priredili radost za najmlađe pacijente, koja novogodišnje praznike dočekuju na lečenju u valjevskoj bolnici. 

Foto: S.S

- Hteli smo ove godine da obradujemo mališane, razmišljali kako to da izvedemo i zajedničkom akcijom smo uspeli. Dosta naših članova je aktivno i u Gorskoj službi tako da je bilo puno nas obučenih u Deda Mraza pa smo uspeli da ih obradujemo- rekao je Tomić.

Zamenik direktora valjevske bolnice dr Vladimir Pantelić je rekao da je ova zdravstvena  ustanova, osim lečenja, uvek dostupna za humane i lepe inicijative šire društvene zajednice, te rado učestvuje, posebno kada je dobrobit najmlađih u pitanju.

- Cilj nam je bio da vratimo osmeh deci. Sva ova deca koja se trenutno nalaze kod nas na odeljenju Pedijatrije i dečije hirurgije, za koji dan krasiće kuće svojih roditelja, nakon izlečenja. Iskoristio bih priliku da čestitam svima Novu godinu, našim zaposlenima, lekarima, medicinskim setrama, naravno, podvukao bih, stubovi naše bolnice su medicinske sestre, a dalje svim našim korisnicima, pacijentima i građanima. Srećna svima Nova godina i želim puno zdravlja pre svega, kao i uspeha- rekao je dr Pantelić.

Očekuje se otvaranje stanice GSS u Valjevu

Inače, Gorska služba spasavanja je humanitarna neprofitna organizacija koja u ovoj godini obeležava sedam decenija postojanja. Ljudi koji su okupljeni u GSS su entuzijasti iz raznih svera života, a bave se i alpinizmom, speleologijom, planinarenjem. Aleksa Dragojlović je najavio da se očekuje otvaranje stanice GSS i u Valjevu.

- U Kolubarskom okrugu u prethodnoj godini dana imali smo oko petnaestak intervencija. Dva puta su učesnici bila i deca, tražili smo dete sa autizmom koje se izgubilo, a imali smo intervencije gde su planinari bili povređeni. Imali smo i ’gubljenja’ po valjevskim planinama i treba napomenuti da se u nekom narednom periodu očekuje otvaranje stanice u Valjevu s obzirom na situacije da imamo povećan broj intervencija u Kolubarskom okrugu i na valjevskim planinama - rekao je Dragojlović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set