• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.Ilić

30.12.2022

14:20

MILENKO ULEPŠAO MALIŠANIMA NOVU GODINU! Paketići stigli do učenika planinske škole na Tari

B.I./Ustupljena fotografija

Vesti

MILENKO ULEPŠAO MALIŠANIMA NOVU GODINU! Paketići stigli do učenika planinske škole na Tari

Podeli vest

U planinskoj školi u srcu Tare koju pohađa svega pet učenika i dva predškolca, umesto Deda Mraza đake je novogodišnjim paketićima obradovao Milenko Šuša iz Bajine Bašte, koji je na jedinstven način iznenadio đake, roditelje, učiteljicu i meštane sela

U jedinoj seoskoj školi koja radi na području Nacionalnog parka Tara juče je učenicima upriličen nesvakidašnji događaj kada im je njihov sugrađanin doneo novogodišnje paketiće, kojima su se đaci veoma obradovali u bespuću planine.

Iako vodi poreklo iz ovog kraja, Milenko nije pohađao ovu školu, ali način na koji je ulepšao mališanima Novu godinu ga čini veoma srećnim.

- Na ovaj način sam dao mali dobrinos ovoj školi u cilju da naša deca budu srećnija. Nadam se da će narednih godina još više naše planinske dece započinjati obrazovanje baš u ovoj školi bar do četvrtog razreda - kaže Milenko.

Ova seoska škola je smeštena u selu Jasikovice, okružena šumom u srcu planinske lepotice. Već ju je nagazio zub vremena, ali svakodnevna dečja graja na njenom igralištu podseća na neka dobra stara vremena kada je škola vrvela od dece pune života. Mnogi sa ovih padina su u njoj pročitali prve rečenice iz bukvara i stekli prva znanja koja su ih vodila kroz život.

- Okruženi smo dobrim i plemenitim ljudima, ali gest našeg sugrađanina Milenka posebno me dirnuo. Iako nismo na gradskom asvaltu ipak nas je se neko setio i u planinu doneo radost mališanima -ističe učiteljica ove seoske škole.

Po rečima učenika zadovoljni su uslovima i nastavom u školi, jedino što im nedostaje su drugari. Sada ih je sedmoro, a na jesen će još dvoje dece krenuti u preškolsko i dvoje u prvi razred. Prošle godine donacijom Beograđanke Katarine koja često boravi na Tari zamenjena su ulazna vrata na školi i dobijeni kompijuteri.

Od Nacionalog parka su dobili jelku sa busenom koju su posadili i odnegovali, a ona okićena sada krasi dvorište škole. Učiteljica ističe da bi im značili putokazi do škole, korpe za smeće, stolovi i klupe, jer pored škole često prolaze turisti koji bi mnogo puta tu seli da odmore.

Nesvakidašnja slika iz planinske škole sa Tare, koju je Milenko zajedno sa učenicima škole poslao u svet, vrlo je jedinstvena u Srbiji. Učenici danas odlaze na zimski rasput sa novogodišnjim paketićima ispunjenjim ljubavi prema seoskim đacima.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set