• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.01.2023

16:42

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao prvu bebu rođenu u 2023. godini u Subotici

Grad Subotica

Vesti

Gradonačelnik Stevan Bakić obišao prvu bebu rođenu u 2023. godini u Subotici

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić posetio je danas u porodilištu Opšte bolnice Martinu Kolar (27), čija je kćerka Mirabel prva beba rođena u novoj 2023. godini u Subotici. Uz čestitke na prinovi, gradonačelnik Bakić je majci Martini uručio poklon karticu u vrednosti od 100.000 dinara, kao i prigodne poklone za bebu Mirabel, njenog brata Mirela (5) i sestre Melisu (3) i Melani (1).

Gradonačelnik Bakić je tom prilikom čestitao ponosnoj majci na prinovi i poželo da zajedno sa suprogom, s puno ljubavi, strpljenja i pažnje podiže njihovo četvoro dece. On je poručio svim budućim roditeljima da će imati podršku i svoje države Srbije, i svog grada.
- Grad Subotica redovno novčano pomaže sve trudnice i majke, a zahvaljujući republičkim merama, na osnovu finansijske podrške porodici sa decom za rođenje četvrtog deteta ostvaruje se pravo na iznos od 2.569.896,36 dinara u 120 jednakih mesečnih rata, po 21.415,80 dinara, kao i jednokratnih 5.948,84 dinara za nabavku opreme za dete - naglasio je Bakić.

Foto: Grad Subotica


On je podsetio da ukoliko je majka nezaposlena, od Pokrajine ostvaruje pravo na materinski dodatak u iznosu od 15.000 dinara mesečno u trajanju od dve godine od dana rođenja deteta.
- To je deo šireg paketa mera podrške rađanju za koje se snažno zalaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koje će pomoći da se zaustave negativni demografski trendovi - istakao je Bakić.

Foto: Grad Subotica


Martina Kolar izrazila je zahvalnost gradu Subotici i gradonačelniku Bakiću na podršci i današnjoj poseti. Ona se zahvalila doktorima i svom medicinskom osoblju na ukazanoj pažnji.
- Porođaj je protekao u najboljem redu, a beba se oseća dobro. Danas izlazimo iz Opšte bolnice i idemo u Orom, naselje u kome živimo, gde nas s nestrpljenjem očekuju moj presrećni suprug Mario i naše troje dece, Mirel, Melisa i Melani - rekla je srećna majka Martina Kolar.

Foto: Grad Subotica


Osim Mirabel Kolar (2900 grama, 50 centimetara), koja je rođena 1. januara u 01.50 časova, prvog dana ove godine rođene su još dve devojčice i dečak.
Današnjoj poseti prvorođenoj bebi u novoj 2023. godini prisustvovali su i v.d. direktora Opšte bolnice Subotica dr Saša Dželebdžić i pomoćnica gradonačelnika za oblast informisanja i poslove Kabineta gradonačelnika Vesna Bosančić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set