• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.01.2023

08:49

RHMZ UPOZORAVA! Spremite se za loše vreme, UPALJENA DVA METEOALARMA U 3 OKRUGA U SRBIJI!

Vesti

RHMZ UPOZORAVA! Spremite se za loše vreme, UPALJENA DVA METEOALARMA U 3 OKRUGA U SRBIJI!

Podeli vest

U Srbiji su danas upaljena dva meteoalarma zbog vetra i kiše koji će pogoditi našu zemlju u toku dana. Na snazi su žuti i narandžasti, koji znače da vreme može biti opasno i da je vreme opasno

Na snazi su i 2 upozorenja RHMZ, jedno na olujnu košavu danas, a drugo na snežne padavine na planinama i u nižim predelima sutra i prekosutra.

Danas će duvati jaka i olujna košava sa najjačim udarima na jugu Banata (preko 24 m/s), a u Beogradu oko 15 m/s. U utorak vetar u skretanju na umeren i jak severozapadni - navodi se u ovom upozorenju.

Foto: printscreen Meteoalarm.rs

U drugom se navodi da će sutra usled pada temperature kiša preći u sneg prvo na planinama.

- A uveče i u toku noći ka sredi u nižim krajevima jugozapadne i jugoistočne Srbije uz stvaranje snežnog pokrivača visine do 10 cm, a na planinama od 10 do 30 cm.

U sredu će biti umereno do potpuno oblačno, suvo i hladnije uz slabljenje vetra, a mešovite padavine (kiša i sneg) očekuju se samo još ujutro i pre podne na jugoistoku Srbije.

Zbog vetra, žuti meteoalarm je na snazi u Pomoravlju, a zbog magle u Istojnoj Srbiji. Narandžasti meteoalarm je na snazi u Banatu, takođe, zbog jakog vetra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set