• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

13.02.2023

18:40

DIREKTOR ŠKOLE U SRBIJI DNEVNO PREĐE 100 KM ZBOG SVOJIH ĐAKA! Vozi i dovozi mališane jer oni sami to ne bi mogli

rina photo

Vesti

DIREKTOR ŠKOLE U SRBIJI DNEVNO PREĐE 100 KM ZBOG SVOJIH ĐAKA! Vozi i dovozi mališane jer oni sami to ne bi mogli

Podeli vest

Uprkos dubokom snegu i visokim nanosima učionice seoskoh škola i dalje su pune, a mali đaci, rumenih obraza i sa velikim rančevima na leđima su pravi heroji koji redovno stižu na nastavu. U tome im pomaže njihov lični heroj, direktor Osnovne škole u Bratljevu Vidosav Kolarević kog svi u ovom udaljenom kraju znaju kao Uča

On dnevno pređe preko 100 kilometara kako bi stigao do kuće svakog đaka i dovezao ih na nastavu.

- Učenici žive na različitom krajevima i idem po njih u nekoliko "tura". Put je zimi veoma opasan, na njemu ima leda i blata, tako da bez kvalitetnog terenskog vozila, deca praktično nisu u mogućnosti da dođu do škole - kaže Učo za RINU.

Foto: rina photo

Već godinama ustaje pre prih petlova kako bi na vreme stigao do svake kuće u razbacanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Imao je dotrajalo vozilo koje je već bilo na izdisaju, ali je pre par godina na školsku adresu stigao izuzetno vredan poklon – terenska Lada Niva.

Ona mu dobro služi, a maleni đaci su prezadovoljni i sa osmehom na licu idu u školu.

Foto: rina photo

 

- U našim kolima uvek je puno pozitivne energije. Deca me uvek nasmeju. Uglavnom pričamo o tome kako im je bilo u školi, šta sve treba da nauče. Oni se svi lepo druže, to su dobra i vaspitana deca za primer. Biće jednog dana dobri i hrabri ljudi - rekao je Vidosav.

Foto: rina photo

Inače, Učo kako iz milošte zovu direktora ove škole, osim što vozi đake, vrlo često je i jedina veza sa svetom starim i bolesnim u ovim krajevima. Nije mu teško da ih poveze do lekara ili iz Ivanjice ponese lekove i namirnice koje su im neophodne tokom dugih zimskih dana.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set