• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

24.05.2023

14:55

JODŽINA ENERGIJA I DALJE ŽIVI! Kikinda domaćin Memorijalnog turnira u čast tragično stradale mlade košarkašice (FOTO)

printscreen

Vesti

JODŽINA ENERGIJA I DALJE ŽIVI! Kikinda domaćin Memorijalnog turnira u čast tragično stradale mlade košarkašice (FOTO)

Podeli vest

Memorijalni turnir „Jovana Kojić“ u ženskoj košarci okupiće sedmu godinu zaredom veliki broj mladih košarkašica, prijatelje i članove porodice Kikinđanke koja je tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći 2016. godine.

Od tada se svake godine na parketu kikindskog SC „Jezero“ održava Memorijalni turnir posvećen Jodži, kako su je svi zvali od milja. I sada se očekuje oko 100 mladih košarkašica koje će doći iz Srpske Crnje, Subotice, Novog Miloševa i Kikinde. Mirjana Mićić, predsednica SO ŽKK „Kikinda“, sa puno emocija govori o Jodži i njenoj energiji koja je plenila na svakom mestu.

- Želimo da Jovaninu energiju prenesemo na buduće generacije. Bila je vedra i pozitivna osoba, veliki prijatelj koja nas je bodrila kad nam je bilo teško. Pre pogibije, Jovana se povredila na jednoj utakmicii i bila u fazi oporavka. Nažalost, sudbina ju je odvojila od nas. Uradili smo i dokumentarni film o njoj.

Cilj nam je da okupimo što više ekipa, da se ženska košarka podigne na jedan viši nivo, da popularizujemo ženski sport. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja nas podržava svake godine i daje pomoć za organizovanje turnira-kaže Milanović.

Foto: V.N.

 

Da Jovana živi u srcima prijatelja, dokaz je što se svake godine krajem maja okupi veliki broj ljudi, kako bi oživeli uspomenu na devojku koja je imala dve ljubavi-košarku i pevanje. U trenutku kada ju je tragična sudbina odvojila od najmilijih, tek je zagazila u punoletstvo.

- Drago mi je što se Memorijal održava i ljudi se trude da ožive sećanja na moju ćerku, ali i da promovišu košarku za neke buduće generacije. Jovana je svim srcem igrala košarku. Sudbina je odigrala svoje. Moja ćerka je imala tešku povredu, operisala je koleno dva puta i više nije mogla da trenira. Zato se okrenula pevanju, ali to je trajalo kratko, samo godinu dana kako je počela da peva-rekla je majka Dragana za Informer koja svake godine prisustvuje Turniru, zajedno sa ćerkom Dejanom Miletin, šest i po godina starijom Jovaninom sestrom, čija ćerka nosi tetkino ime.

Sedmi Memorijalni turnir ,,Jovana Kojić“ biće održan 27. maja u SC ,,Jezero“, od 10 do 17 časova. Svečano otvaranje zakazano je za 11.30 sati.

Foto: V.N

 
Čuvajte i volite decu

Sećanja i emocije naviru kao lavina na Memorijalnom turniru u Jovaninu čast. Njena majka Dragana lane je potresnim rečima uputila poruku roditeljima, a njene reči su, čini se, sada značajnije, nego ikada pre.

- Želim da poručim svim roditeljima: Čuvajte i volite svoju decu, ja bih sve dala da mogu ponovo da zagrlim i poljubim moju ćerku. Bila je puna života, pozitivne energije, vedra i nasmejana –poručila je Dragana.

Kobna svirka

Jovan Kojić imala je 18 godina kad je poginula 14. maja 2016. godine nadomak Kanjiže, kod raskrsnice za Mali Pesak. Pored košarke u kojoj je igrala na poziciji plejmejkera, bila je talentovana i za pevanje.

Foto: V.N

 

Nesrećnog dana, zajedno sa dvojicom muzičara, krenula je na svirku, na salašu blizu Kanjiže. Zbog slabe vidljivosti, došlo je do sudara dva putnička automobila. Tada su tri osobe poginule, među kojima je bila i maturantkinja Ekonomsko-trgovinske škole. U saobraćajnoj nesreći preživela je samo jedna osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set