• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/M. L.

03.06.2024

19:41

Momci i devojke iz '60. i neke: Šta im mogu godine, kad je srce mlado!

Privatna arhiva

Vesti

Momci i devojke iz '60. i neke: Šta im mogu godine, kad je srce mlado!

Podeli vest

Posle tačno 60 godina u Topoli se sastala generacija maturanata koji su srednju školu završili daleke 1983. godine...

Nije im cilj bila, kažu gotovo u glas, klasična proslava mature, to su, dodaju, slavili više puta, već im je želja bila da se skupi cela njihova generacija od predškolskog, osnovnog pa do srednjeg obrazovanja.

I u tome su uspeli! U jednom topolskom restoranu svi koletktivno slavili su jubilarnih 60 godina života i 41 godinu od završetka srednjeg obrazovanja.

- Lično, moja želja je bila da se naša generacija skupi posle toliko godina, a u tome su me podržale i moje drugarice koje pamtim još iz vrtića. Možda su nam se životni putevi razišli, možda nismo svi išli u istu školu, ali svi smo ostali vezani jedni za druge. Volimo se i poštujemo kao da nas je jedna majka rodila! Verujte, to nema cenu, a 60 godina nije malo - kaže Jasminka Zdravković, jedna od organizatora ovog skupa.


Ona ističe da cela njihova genaracija ima vajber grupu gde svakodnevno komuniciraju i gde su i dogovorili ovaj susret na koji se odazvalo njih 45.

- Bilo nas je oko stotinu kada smo započinjali školovanje, ali na žalost taj broj se daleko smanjio i ostalo nas je malo. Bog je sebi uzeo mnogo naših drugara, prijatelja, a ovo što je ostalo, eto imalo je želju da se još jednom svi vidimo i družimo onako kako samo mi umemo. Proslavili smo uz lep ručak, živu muziku, vatromet, došli su nam prijatelji iz Slovenije, Novog Sada, Beočina, Beograda i slavlje je trajalo do kasno u noć - priča Jasminka.

Ona dodaje da je njihova generacija bila i ostala za primer mnogima. U vreme srednjeg obrazovanja imali su nekoliko smerova za koje su se školovali, delili su i dobro i zlo i poštovali kao da su svi iz iste kuće. Kako kaže, vremena su se promenila i stil života ali ljubav i dobrota koja se u ranom detinjstvu ureže u srce ostaje do kraja života.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set