• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ljub

19.10.2019

17:06

BIO JE DIVAN I DIVNO ME OPELJEŠIO! Zašto svaka sredovečna žena mora da pazi u koga će se zaljubiti!

Estrada

BIO JE DIVAN I DIVNO ME OPELJEŠIO! Zašto svaka sredovečna žena mora da pazi u koga će se zaljubiti!

Podeli vest

Opasnost od finansijske prevare, ali i emotivni krah i osećaj stida i iskorišćenosti, poslednjih godina vreba sa društvenih mreža u vidu lažnih ljubavnih priča oficira iz Amerike koji nude utehu i ljubav

Posle razvoda ili ukoliko je žena sama i bez bračnog partnera, dođe period kada se svaka žena oseća usamljeno i nevoljeno. Tada su žene, kažu psiholozi, podložne raznim ludostima, potezima i odlukama koje mogu da im ulepšaju život. Ali ima i situacija koje mogu da budu veoma opasne, naročito po finansijsku bezbednost.

Usamljenost čini svoje

Naime, pojavom društvenih mreža, sredovečne žene ušle su u novi svet komunikacija kojima, ruku na srce, nisu toliko vične koliko i mladi koji su odrastali uz internet i društvene mreže. Verovatno da ne postoji nijedna sredovečna dama koja ima profil na Fejsbuku, a kojoj nije stigao bar jedan zahtev za prijateljstvo od finog, zgodnog muškarca srednjih godina... Komunikacija počinje običnim upoznavanjem da bi se onda krenulo dalje, predlažu se susreti, a onda se nekako vrlo brzo dođe i do priče o novcu, odnosno dotični fini gospodin zamoliće damu da mu pozajmi izvesnu sumu novca... Zvuči neverovatno da možete da upadnete u ovakvu zamku? Da, ali lako je: usamljenost je učinila svoje, emocije su poletele i eto kraha...

RAŠIRIO LEPTIR KRILA, SMRT JE IPAK JAČA BILA, ODLEPRŠA NA DRUGI SVET NA NEKI MOŽDA LEPŠI CVET! Pesnik posvetio pesmu malom Despotu koja SLAMA SRCA!

Obično poslednjih godina preko Fejsbuka lete zahtevi za prijateljstvo od američkih vojnika i oficira koji su bili u Zalivskom ratu, na primer, a profilna slika to i govori. Ali treba znati podatak da američkoj vojsci na adresu istražnog biroa za kriminal stiže mesečno na hiljade prijava lažnih vojnika sa Fejsbuka, odnosno, muškaraca koji se predstavljaju kao oficiri američke vojske, a pušku videli nisu. Dakle, iako "žene vole oficire", ne nasedajte - gospodin sa Fejsbuka nije oficir!

Pozajmica i kraj

Postoje hiljade slučajeva prevarenih žena koje su u nadi da će pronaći ljubav ili partnera koji će im ulepšati život iskrenim emocijama zapravo zapale u finansijske probleme jer su pozajmljivale novac takoreći na neviđeno.

Foto: Shutterstock

Biljana (60) iz Beograda ispričala nam je svoje iskustvo:

TOŠE PROESKI JE UBIJEN? To nije bio nesrećan slučaj, TEORIJA ZAVERE KOJA JE UZDRMALA BALKAN!

- Sve je počelo ćaskanjem preko Fejsbuka. Radio je pri američkoj vojsci. Mesecima smo se dopisivali, bila sam oprezna, nisam mu previše govorila o sebi. Vreme je prolazilo, a on je bio sve divniji, ispričao mi je detalje iz svog privatnog života, bio je, kaže, razveden, bez dece, veoma je voleo svoju ženu, ali nije išlo jer je zbog posla morao da putuje. Sada je u penziji, kao i ja. Jednog dana rekao mi je da mi je poslao paket. Dobila sam niz divnih sitnica: kozmetiku, prelepi ranac jer sam mu pričala da volim da planinarim... Dogovarali smo sastanak. Bio je voljan da dođe u Beograd, razrađivali smo detalje, ali je najpre morao u Majami jer je sin njegovog brata upao u finansijske probleme, pa mora da ode do njega i vidi šta se dešava. Pominjao je i ranije tog momka - koliko ga voli i koliko brine. A onda mi je zatražio da mu pozajmim 5.000 dolara, koje će mi vratiti čim dođe u Beograd. Susret je bio zakazan za 20 dana pošto sam mu poslala novac. Bio je divan, zahvalan, poslao mi je fotografiju sa bratancem. Bila sam uzbuđena jer ću ga videti. Letela sam od sreće iako su me svi kritikovali. Bili su u pravu. Moj gospodin se nikada nije pojavio u Beogradu, moj novac je nestao, a takođe i njegov profil na Fejsbuku - ispričala nam je Biljana.

 

 

Ona je samo jedna od prevarenih žena širom sveta. Poznati su slučajevi u kojima su usamljene sredovečne žene ostajale bez čitave ušteđevine ili kuća zato što su verovale novim partnerima i njihovim finansijskim transakcijama koje bi navodno trebalo da oboma poboljšaju životi. Obično se dešavalo da divni udvarač pobegne sa novcem, a da žena ostane sama i bez ičega, bez mogućnosti da ga tuži i povrati novac jer je na sve pristala dobrovoljno i stavila potpis na papir! Veze su znale da traju i po godinu dana i onda - puf! Sve nestane kao čarobnim štapićem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dacadaca

pre 4 godine

stvarno kad sam prvi put otvorila skajp nalog počeli da mi stizu pozivi od" americkih oficira" nisam se javljala ali stvarno cudno mada para nemam ne bi se ovajdili haha

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane
Politika

Vučević: Ponoš iznosi neistine na račun Ministarstva odbrane

Slučajnosti u politici postoje, ali su retke. Svakako ređe nego li u drugim oblastima života. Zdravko Ponoš je možda slučajno i postao narodni poslanik, ali njegova poslednja aktivacija i napadi na vojsku sasvim sigurno nisu slučajni, istakao je ministar odbrane Miloš Vučević.

19.03.2024

10:19

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59