• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sata.hr/informer.rs

06.11.2019

14:52

(FOTO) MESECIMA SE BORIO SA EKCEMOM I JEZIVIM RANAMA NA LICU! Nije smeo da se pogleda u ogledalo, sve dok nije URADIO OVO!

Estrada

(FOTO) MESECIMA SE BORIO SA EKCEMOM I JEZIVIM RANAMA NA LICU! Nije smeo da se pogleda u ogledalo, sve dok nije URADIO OVO!

Podeli vest

Džonatan Rov (32) iz Londona godinama je patio od ekcema i kože koja se ljušti, ali od kad se rešio steroidnih krema koje su mu lekari uporno pripisivali, koža mu je "ozdravila" i postala mnogo lepša

Prvi put se sa ekcemom susreo sa 18 godina. Dobio ga je prvo na licu, a onda i po celom telu, da bi sledećih pet godina neprijatna bolest u "potpunosti počela da kontroliše njegov život". Nega mu je oduzimala mnogo vremena.

Ovaj bankar se dermatolozima stalno žalio na jake steroidne kreme, steroidne pilule i lekove za slabljenje imuniteta, jer iako su delovali, rizik od nuspojava značio je da ih ne može večno koristiti. Kada bi prestao s njihovom upotrebom, stanje mu se pogoršavalo, a ekcem mu se vraćao u još gorem obliku. Prekrivao mu je celo telo, lice, vrat, leđa, ruke i noge.

Probao je da uzima i lek koji se koristi za reumatoidni artritis i tešku psorijazu. Ipak, lek ima nedostatke jer može da poveća rizik od ozbiljnih infekcija, raka kože, bolesti bubrega i zastoja jetre, pa je Džonatan stalno išao na razna ispitivanja.

(FOTO/VIDEO) ANA JE GODINAMA U BRAKU SA HIRURGOM KOJI JE REDOVNO OPERIŠE I PRAVI OD NJE SAVRŠENU ŽENU! Prvo joj je uradio liposukciju, preoblikovanje zadnjice...evo kako SADA IZGLEDA!

Na kraju se odlučio za kremu koja bi mu samo spalila kožu na 12 sati. Područje ekcema bi se na kratko očistilo, ali bi se osip uvek vratio nakon nekoliko dana.

- Shvatio sam da sam zavisnik o steroidima i kremama - kazao je Džonatan.

Osim što mu se koža ljuštila, bio je pun žuljeva i plikova, oči su mu bile nadražene, gubio je kosu, nije mogao da spava, a apetit mu se stalno menjao. Kada je odlučio da prestane sa terapijom, osam meseci nije video nikakve promene ni poboljšanje.

- Pre nego što su se pojavili steroidi pedesetih godina, vrlo je malo odraslih imalo ekceme, ali sada ga imaju milioni. Zato, lekari ne bi trebalo da daju steroide nego da pokušaju da razumeju šta je izazvalo ekcem - ishrana, stres ili neki drugi faktor iz okoline - kaže.

Od kad ih se oslobodio koža mu slobodnije "diše". Pokušava da natera telo da reguliše sopstveni nivo vlage tako što pije samo litar vode dnevno, tušira se jednom nedeljno i nikad ne koristi proizvode za kožu. U odnosu na ranije koža mu je u fenomenalnom stanju.

Na promenu ga je podstaklo istraživanje japanskog lekara dr Kenija Sat, koji koristi sličnu tehniku ​​kako bi pomogao pacijentima da prestanu s lekovima. Terapija je zapravo potpuno isušivanje kože.

- Tuširanje ograničim na dva minuta, ne kupam se, ne pijem vodu posle sedam sati uveče, a jedem i više proteina. Nikad ne nanosim ništa na kožu, pogotovo ne hidratantnu kremu. Moja koža nikad nije bila bolja nego što je sada pa bolest više ne utiče na moj svakodnevni život - kaže Džonatan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija