• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: te

01.12.2019

13:54

STALNO JE IMALA GLAVOBOLJE, a onda je saznala da ima tumor u mozgu! Iz ove tragične satuacije NAUČILA JE JEDNO! (Foto)

Estrada

STALNO JE IMALA GLAVOBOLJE, a onda je saznala da ima tumor u mozgu! Iz ove tragične satuacije NAUČILA JE JEDNO! (Foto)

Podeli vest

Mlada žena, koja je svoje neprestane glavobolje otpisala kao simptome gripa, bila je zgranuta kad je saznala da su one prouzrokovane zbog pet tumora u njenom mozgu

Mekena Karter (20) odstranila je maligni mladež 2017. godine kad joj je dijagnostikovan rak kože melanoma.

Pretpostavila je da više neće imati problema kad su joj doktori rekli da su zaustavili ovu smrtonosnu bolest pre nego što se proširila.

(FOTO) OD ROĐENJA ŽIVI SA VIRUSOM HIV, A PAKAO KOJI JE PROŠAO NE MOŽE SE OPISATI REČIMA! Nisu mu dali da ide u školu, pljuvali ga i ponižavali! O TORTURI KOJU JE PROŠAO REŠIO JE DA ISPRIČA ZA INFORMER.RS!

Ali godinu dana kasnije, Mekena je počela da se bori sa glavoboljama koje su trajale celih mesec dana. Postala je sumnjičava, pa je otišla na pregled koji je otkrio da ima 5 tumora mozga - najveći je bio dugačak 2.5 centimetra.

Dodatni skener je otkrio da se rak proširio na njenu jetru, pluća i kosti. Dijagnostikovan joj je 4. nivo kancera - najsmrtnosnije vrste - koji se proširio sa mladeža na leđima.

Odmah nakon ustanovljenja, Mekena je počela da ide na radioterapiju koja bi ubila kancerogene ćelije, ali su tumori bili uporni i njeno stanje se pogoršalo.

(FOTO) ŠTA STE PRVO PRIMETILI? Ovaj vizuelni test otkriće KAKVA STE VI LIČNOST!

Prošlog decembra je otišla na operaciju mozga kako bi odstranila tumor koji je počeo da krvari. Do februara je ponovo otišla na operaciju kako bi uklonila drugi koji je vršio pritisak na optični nerv i uticao na njen vid.

U aprilu, doktori su joj rekli da lečenje ne pomaže i da tumor u njenoj jetri nastavlja da raste. Rekli su joj da se pripremi za najgori scenario.

- Prvi put sam pomislila da bih zaista mogla da umrem. Uprkos situaciji, do tog trenutka nisam verovala da će mi život biti prekraćen - kaže Mekena.

Kao poslednji pokušaj, Mekena se u oktobru prijavila za kliničku terapiju infiltracije tumora limfocitima. Ovakvo lečenje podrazumeva odstranjivanje pacijentovih T-ćelija - ćelija koje se bore protiv raka koje ispušta imuni sistem - i njihovu proizvodnju u velikim količinama u laboratoriji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yes... I am wearing chacos with socks...??? Finished 4 out of 7 chemos!! Many of you may be wondering, “Why is she only now doing chemo?” Or, “did she say chemo is not a viable treatment for her type of cancer?” Answer is, I haven’t done chemo up until now because stage 4 Melanoma does not respond to chemotherapy long term. Me doing chemo is not for the purpose of killing cancer cells. Chemo breaks down the bodies immune system and As it breaks down I enter into something called lymphodepletion. This is just a big word for depleting the lymphocyte count/white blood cell count in the body. Once they’ve broken down my immune system they inject my harvested t-cells. Then, they introduce a drug called IL-2 that will make my t-cell count go way up and increase my lymphocyte count to enable my body to fight off the cancer. This is all part of a clinical trial here at MD Anderson. To be honest I’ve had a rough couple of days. The first few days of chemo was pretty rough. Then I had a horrific reaction to an anti nausea med. But in the midst of this God has blessed me with 2 good days! And that’s more than I could ever ask for in the midst of all of this. I just keep calling to remembrance all of the promises of God. Did you know there are over 7000 promises made to us in God’s word? Promises of protection, peace, healing, etc. that Gods children can claim? If Only we would say “Yes!” And “Amen!” Through the brokenness of our lives. “For all of God’s promises have been fulfilled in Christ with a resounding “Yes!” And through Christ, our “Amen” (which means “Yes”) ascends to God for his glory.” ‭‭2 Corinthians‬ ‭1:20‬ ‭NLT‬‬ I claim my promise of healing in Jesus name!

Објава коју дели McKennah Carter (@mckeyy_nc) дана 8. Окт 2019. у 7:57 PDT

Nakon što se posle dve sedmice sakupe, vraćaju se u pacijenta. Kad su u većem broju, T-ćelije su jače u borbi sa agresivnim tumorima.

Terapija infiltracije tumora limfocitima zaustavlja napredak tumora u oko 16% pacijenata. Uprkos maloj šansi, Mekena je pozitivna, pa čak napominje da su je bolesti učinile jačom osobom.

- Situacija me je učinila jačom, hrabrijom i spokojnijom osobom. Takođe, razvila mi se empatija i razumevanje prema drugima koji pate, koja mi se ne bi javila da mi se ovo nije desilo - ističe Mekena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade
Društvo

Tošković je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu! Vučević i Mojsilović posetili povređenog pripadnika 72. brigade

Ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović posetili su danas povređenog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije, starijeg vodnika Branka Vojvodića, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju, nakon zadobijanja teških povreda tokom vežbe desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav u okviru vojnog kompleksa "Orešac".

16.04.2024

18:28

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija