• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/express.hr

22.12.2019

11:24

BRUTALNO SU KAŽNJAVANE I PONIŽAVANE! Isplivali novi detalji DIVLJEG ČIŠĆENJA, najveće tajne nakon DANA D! Evo šta su ŽENE TRPELE... (VIDEO)

Estrada

BRUTALNO SU KAŽNJAVANE I PONIŽAVANE! Isplivali novi detalji DIVLJEG ČIŠĆENJA, najveće tajne nakon DANA D! Evo šta su ŽENE TRPELE... (VIDEO)

Podeli vest

Kažnjavanje koje je nazvano divlje čišćenje (epuration sauvage ) sprovođeno je nedeljama i mesecima nakon Dana D, 6. juna 1944. godine kada su savezničke trupe 'čistile' oslobođene francuske gradove i sela od nacista

Nakon euforije i slavlja posle Bitke za Normandiju, odnosno trijumfalne Operacije Overlord, koja je dovela do olakšanja i nade u bolje sutra, započelo je kažnjavanje. Žrtve te posebne kazne bile su najranjiviji članovi društva- žene.

Optužene za "horizontalnu saradnju", tj. spavanje s neprijateljem, bile su laka meta zločincima koji su ih javno ponizili. Obrijali su im glave, skinuli, namazali katranom i tako su morale da hodaju gradom, dok su ih drugi gađali kamenjem, udarali, tukli, pljuvali, a neke čak i ubili, piše američki magazin Tajm. Jedna slika iz tog razdoblja prikazuje ženu koju dvojica drže dok treći muškarac grabi njenu kosu i seče je makazama.

ŠTA SU NACISTI RADILI NA KAVKAZU?! Otkriven kovčeg s amblemom Trećega Rajha! I TI NE BILO KAKAV VEĆ SA ZNAKOM "Ahnenerbe"


Kažnjenice su uvek bile žene, a oni koji su ih kažnjavali muškarci, koji za tu kaznu nisu imali nikakvu službenu odluku, nikakav zakon ili slično po kojem bi delovali. Neki su bili lojalni članovi otpora, a ostali su se bavili nekim drugim aktivnostima. Tokom tog čišćenja ubijeno je 6.000 ljudi. Okrutno kažnjavanje nije bilo fokusirano na ozbiljne zločine saradnje sa neprijateljem, već na žene optužene za druženje i opštenje sa neprijateljem. 

Većina istorijskih dokumenata bavi se nacističkim zločinima tokom Drugog svetskog rata, ali i nakon oslobođenja započeta je jedna sasvim drugačija noćna mora. Najmanje 20.000 Francuskinja ošišano je tokom te čistke, koja je trajala 12 meseci- od 1944. do 1945. godine.

BOGINJA ZLA NESTVARNE LEPOTE Ova Hrvatica bila je NAJMISTERIOZNIJA ŽENA prošlog veka

Istoričar Entoni Bivor veruje da su prave brojke daleko veće.  Ali, 75 godina nakon Dana D, varvarstvo tog divljeg čišćenja i nasilja nad ženama ne spominje se često. Međutim, jedna knjiga- The Lost Vintage, koju je potpisala En Ma, predstavlja konačno priče tih žena, kao i optužbe koje su im stavljane na teret.

Neke od tih žena stvarno su i spavale sa nacistima, druge su bile prostitutke, a bilo je i onih koje su silovane. Ali, dešavalo se da su neke žene bile predmet lične osvete, "zločin" im je namešten i lažno su optužene.

Neke su sa okupatorima bile samo u kratkom kontaktu, kao što je bio slučaj žene koja je izrađivala vence za sahrane. Ona je jednog dana radila kraj otvorenog prozora, ispred koga je šetao nemački vojnik i počeo da priča sa njom. Čitav razgovor odvijao se preko tog prozora, a on nikada nije ni kročio u njenu kuću. Nakon oslobođenja, kako se priseća jedan svedok, rulja je došla po nju, skinula ju je i vukla po celom gradu, uz ćerku tinejdžerku iza nje... 

Većina onih koje su kažnjavali bile su same, neudate, udovice ili udate žene čiji su partneri bili ratni zarobljenici. Majkama, koje su bile same, spavanje sa nacistima često je bio jedni način da dođu do hrane koja im je bila potrebna da bi obezbedile obrok svojoj izgladneloj deci. 

I to se nije događalo samo u Francuskoj, već i u Belgiji, Italiji, Holandiji i Norveškoj, iako ne u takvim razmerima. Istoričari procenjuju da su stotine hiljada žena bile seksualno roblje japanskoj vojsci. A tek 1993. godine Japan je, uz izvinjenje, zvanično priznao te zločine nad ženama- ženama za utehu, kako su ih nazivali.

OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA DRUGOG SVETSKOG RATA! Nacistički vojnici pokorili Evropu na metamfetaminima!


Nakon Drugog svetskog rata mnoge od tih te žena su umrle zbog svega što su im radili, neke su počinile samoubistvo, a one koje su preživele decenijama su skrivale ta traumatična iskustva, neke čak i do kraja života. Te žene nisu imale nikakvih mogućnosti da se obrane, nije bilo suđenja, nikakve potpore, pa su ošišane žene postale javna meta ponižene nacije, žrtveno jagnje za ponižene, odbačene, sve zbog pokušaja da se speru sramota i poraz. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 4 godine

I sta, vi ih branite. Dok su ljudi ginuli i sta ssve ne, one su bile sa nemcima. Vi ste gori nego one.

Izbori 2024

Vesti

Beograđanin izdao nekretninu i sad  prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!
Društvo

Beograđanin izdao nekretninu i sad prolazi kroz pakao: Podstanar otvorio firmu na adresu njegovog stana i sad strahuje od izvršitelja!

Brojni građani investirali su novac u nekretnine kako bi ostvarili dodatni prihod izdavanjem prostora koji su kupili. Upravo tako je razmišljao i Beograđanin koji se javio redakciji portala MONDO nakon što je doživeo situaciju koju nije mogao ni da zamisli. Prema njegovim rečima, izdao je stan muškarcu koji je na tu adresu, bez njegove saglasnosti, prijavio firmu.

16.04.2024

17:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija