• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/informer.rs

02.01.2020

18:46

DOBILA JE IME PO ČOLINOJ PESMI "EMILI", a danas ova Srpkinja vodi najbolji francuski restoran! (FOTO)

Estrada

DOBILA JE IME PO ČOLINOJ PESMI "EMILI", a danas ova Srpkinja vodi najbolji francuski restoran! (FOTO)

Podeli vest

Hotel "Altapura" u skijalištu Val Toren na Alpima je zvanično najbolji ski-hotel u Francuskoj, a na njegovom čelu je Emili Pajević, Francuskinja srpskog porekla!

Ona već punih pet godina diriguje radom tog hotela, i to na takav način da je već tri puta za to vreme proglašen za najbolji - 2014, zatim 2017. i na posletku 2019. godine!

Ovo priznanje već godinama, tradicionalno dodeljuje World Ski Awards u austrijskom Kicbilu. Kako kaže Emili Pajević, ta nagrada simbolizuje profesionalnost, posvećenost i ljubaznost za koje se zalažu njen tim i ona.

- Vrlo sam ponosna na svako od tih priznanja. Ne bih da zvučim pretenciozno, ali ona samo predstavljaju logičan sled naše predanosti ovom poslu. Te nagrade obuhvataju sve ono zbog čega naši gosti vrednuju "Altapuru" i uvek joj se rado vraćaju. Čak 40 odsto naših gostiju se vraća da u ovom hotelu u Val Torenu ponovo provede svoj zimski odmor.

KAD ON KRCKA ORAHE ZEMLJA SE TRESE! Brži je i od Brus Lija, u jednoj sekundi može da udari čak 9 puta! (VIDEO)

Iako je posle završenog Filološkog fakulteta i hotelskog menadžmenta posao Emili odveo u alpski deo Francuske, ona je rođena na severu, u Normandiji. Njen otac Sreten je iz Višegrada i u Francusku je došao pre više od 40 godina. Majka Nikol je Francuskinja.

- Otac je igrao fudbal za Avr, koji tad nije bio prvoligaški klub, već u srednjoj kategoriji. Majka je bila medicinska sestra. Organizovan je bal, na koji su oboje došli. Tu su se upoznali, a godinu dana kasnije i venčali. Posle fudbala otac se zaposlio u naftnoj industriji, gde je proveo ceo radni vek kao rukovodilac na jednom od postrojenja. Sada je u penziji.

Zanimljiva je priča kako je dobila ime Emili, pošto je majka iz ljubavi prema ocu predlagala da se zove - Biljana.

- Ime sam dobila po pesmi Zdavka Čolića "Zvao sam je Emili". Otac je kao mlad sa njim pevao u hotelu "Evropa" u Sarajevu i voleo je tu pesmu. I ja je mnogo volim, kao i sve druge pesme Zdravka Čolića.

Osim popularnog Čole, Emili voli da sluša i druge srpske pevače:

- Jedan od dražih mi je i Željko Joksimović. Sa roditeljima sam bila na jednom njegovom koncertu u Sarajevu. Bilo nam je sjajno. Tata i ja smo išli i u Diseldorf u Nemačku na koncert Dina Merlina. Odlično smo se proveli i sutradan se vratili kući u Francusku.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija