• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/informer.rs

09.02.2020

18:28

RAZREDNA NEBOJŠE GLOGOVCA mu odnela mafine na grob - OVO JE NAJTUŽNIJI TEKST KOJI ĆETE PROČITATI! Na pitanje koji njegov film voli da pogleda, odgovorila: Posle njegove smrti nijedan...

Estrada

RAZREDNA NEBOJŠE GLOGOVCA mu odnela mafine na grob - OVO JE NAJTUŽNIJI TEKST KOJI ĆETE PROČITATI! Na pitanje koji njegov film voli da pogleda, odgovorila: Posle njegove smrti nijedan...

Podeli vest

"Prošle subote sam išla na groblje i svratila sam kod Nebojše na grob. Moja ćerka je pravila neke mafine i onda sam ja uzela za Nebojšu i, eto, ostavila sam mu na grobu, da se malo zasladi...", kaže nam nastavnica Svetlana Ninković

- "Nebojša je ličio na malog anđela, imao je dužu kosu, kovrdžavu, i uvek je bio duhovit i nasmejan... - sa tugom u glasu počinje priču gospođa Svetlana Panić Ninković, nastavnica u penziji koja je bila razredni starešina velikanu srpskog glumišta Nebojši Glogovcu.

Foto: tanjug

To je bilo vaše prvo odeljenje, prvo razredno starešinstvo. Kakav je bio Nebojša?

- Kad sam se zaposlila, sećam se, 31. avgusta sam došla iz Engleske, a 1. septembra sam došla da radim. Nisam znala ni gde mi je škola. Kolege su već izabrale svoj razred, ja sam dobila razred učiteljice Kate, kojoj je isto to bio prvi razred, i baš sam čula da su najnemirniji bili, svi, ceo razred. Ali, eto, nekako smo se uklopili. Imala sam i tremu, naravno, i sve, ali recimo pamtim gde je sedeo, da je sedeo u redu do prozora, treća klupa... Ne znam zašto to pamtim... Uvek je imao dara za humor i da se nasmeje, da napravi vic, i bio je odličan učenik.

Foto: tanjug

Da li je bio nestašan kao dete?

- Pa bio je, bio je, ali je to bilo, naravno, u granicama i lepog vaspitanja i odgoja, i uvek je bilo kako treba. Recitovao je, uvek je prekrasno recitovao! Sećam se i dijaloga koje smo imali... uvek je, onako, baš strastveno to glumio, još u ono vreme.

Koji predmet mu nije baš išao?

- Koliko se sećam to je bila matematika, ali je bio odličan đak! Svi su mu išli dobro, bio je dobar đak, da. Bio je inteligentan... On je inteligentno dete bio i ostao. Fizički se menjao, naravno, a nikad više nije imao tako dugu kosu u loknama. On je imao prirodnu kovrdžavu kosu, ali te dužine... ne sećam se da je ikad više imao. Sećam se tih uvojaka... Uvek me je podsećao na malog anđela.

Da li su devojčice bile zaljubljene u njega, je l' bio omiljeni?

- Jesu, jesu, kako da ne! Naravno da je imao i simpatiju i veliku ljubav, ona je bila iz Pančeva, ali sad ne bih o tome.

(FOTO) I BOL SE PEVA, KAD NE MOŽE VIŠE DA SE PLAČE! Stihovima koji RAZARAJU DUŠU oglasila se supruga Nebojše Glogovca!

Da li ste se viđali nakon što je završio Osnovnu školu?

- Pa viđali smo se, ali retko. Poslednji put pamtim na Slaviji, to što je bilo. Zagrlio me je, poljubio me je... To je bilo, recimo, godinu dana pre njegove smrti. Drugarski me je pozdravio, zagrlio... Mislim da nije toga bilo, da bi mi mnogo lakše, nekako... Kako da se izrazim...da bi mi lakše pala ta smrt. Nisam se dobro izrazila.... Da ga nisam videla Slaviji, da nije tako odreagovao, da me je zagrlio i poljubio, eto.... To je poslednje....

Foto: tanjug

Šta vam je rekao tada?

- Ja sam prolazila i kažem: "Zdravo". A, on: "Šta, bre, zdravo?! Dođi 'vamo!". Zagrlio me je, poljubio, pitao: "Kako si?"... "Dobro sam..." Žurio je, tu su mu bile neke kolege, neko društvo. Rekao je da ćemo se, kad dođe u Pančevo, videti. Eto, te reči kroz maglu pamtim.

(VIDEO) OBELEŽENE DVE GODINE OD SMRTI VELIKOG GLOGOVCA: Pušteni do sada neviđeni kadrovi iz filma u kojem je igrao poslednju ulogu - cela sala u suzama

- Lepo je izgledao, uopšte nisam ni sanjala, ni mislila da je bolestan. Lepo mi je izgledao, veseo, lepo, sveže. Nije mi ličio na bolesnog, ali sam čula da on nije ni pominjao tu svoju bolest i da nije govorio mnogo o tome.

Da li su ga svi nastavnici voleli?

- Nebojša je kroz osmeh sve radio, nije dramio i nije bio pesimista u životu. Uglavnom da, jer on je bio jako dobro dete. On niti je bio bezobrazan, niti je bio nekulturan, naprotiv. Bio je onako sladak, simpatičan, ona kosica, one oči. Svakako ne, voleli su ga svi. Ja sam sentimentalna prvo na to moje razredno starešinstvo, znači to ne mogu da zaboravim. Imala sam raznih starešinstava i posle toga, uvek sam volela svoj razred i uvek su mi ta deca ostala u lepom sećanju i dan danas kad se sretnem sa svima njima, uvek su to jako lepi susreti. Ali, to prvo, baš kad sam došla u školu, mlada, poletna, zbunjena, nikad neću zaboraviti.

(VIDEO) "OD ŽIVOTA NE TRAŽIM PREVIŠE"! Godišnica smrti Nebojše Glogovca - njegovi citati SLAMAJU SRCA!

Da li ste se čuli ili videli sa njegovom Milicom?

- Ne, ne, nisam, ali je pamtim sa sahrane kad me je zagrlila i kad mi je rekla da Sunčica ima 16 meseci. To nikad neću zaboraviti... A bila je baš slatka i lepa... i pretužna.

Koji njegov film, nakon njegove smrti, najviše volite da odgledate?

- Posle njegove smrti nijedan... Inače najviše, nekako, volim "Nebesku udicu" , ali posle smrti nijedan. Kanal promenim kad vidim njega na televiziji. Jako me rastuži. Ta mladost me rastuži, taj njegov polet kad je glumio, njegovo unošenje... Ne mogu da zamislim da takav jedan talenat i glumčina, da ga nema. Zamišljam ga u klupi, u tom redu do prozora - prenosi Telegraf.rs.

Na kraju, Nebojšina razredna nam je obećala da će istrajati u nameri da Kulturni centar nosi ime "Nebojša Glgoovac".

- To je moja najveća želja i istrajaćemo, i biće! - završila je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija