• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs/bild.de

11.02.2020

15:08

ZORICU JE MAJKA KAO BEBU BACILA KRAJ REKE, SRELE SU SE POSLE 30 GODINA! Mislila je da će dobiti neke odgovore, a USLEDIO JE ŠOK!

Estrada

ZORICU JE MAJKA KAO BEBU BACILA KRAJ REKE, SRELE SU SE POSLE 30 GODINA! Mislila je da će dobiti neke odgovore, a USLEDIO JE ŠOK!

Podeli vest

Zoricu Strbac (50) je nedelju dana posle rođenja majka Srpkinja, koja je bila na privremenom radu u Nemačkoj, stavila u torbu i bacila niz obalu reke. Kako je Zorica ispričala za nemačke medije, majka ju je "bacila kao smeće" i nikada se nije pokajala zbog toga

Zorica je rođena 3. avgusta 1969. godine u 3:57 sati u bolnici u Augzburgu. Majka, inače Srpkinja koja je radila u Nemačkoj, navodno je krila trudnoću koja je bila rezultat povremene ljubavne veze, piše nemački Bild, prenosi Telegraf.rs.

Nedelju dana nakon rođenja, majka je sa bebom napustila bolnicu.

- Osoblje klinike ponudilo je majci da me ostavi tamo. Ona nije bila spremna za bebu, nije imala nikakve stvari i opremu za mene - ispričala je Zorica.

 

Međutim, umesto da potraži pomoć, majka je stavila novorođenče u torbu, zatvorila je i ušla u taksi.

 

- Bacila me je kao đubre - rekla je Zorica. Torba je pala dva metra niz obalu reke Lek, ali nije upala u vodu.

- Grmlje me je spasilo - dodala je Zorica.

Nekoliko sati kasnije majka i sin, koji su tuda prolazili, videli su torbu preko koje su milele bube i drugi insekti. Unutra su pronašli Zoricu.

Majka Srpkinja je ubrzo uhapšena. Kako je tada rekla da se kaje, puštena je iz zatvora posle godinu dana. Bild piše da je nakon toga Zorica ipak vraćena majci, a kada je imala tri godine, uzeo ju je otac.

Dugi niz godina Zorica nije znala šta joj je majka uradila. Počela je da istražuje i uz pomoć lokalnih novina, saznala je ko joj je majka.

- 2003. godine pronašla sam je preko oglasa novina u Srbiji i otišla sam tamo. Našle smo se lice u lice posle toliko godina. "U šta buljiš, zar me ne prepoznaješ?" pitala me je na srpskom. To je bio poslednji put da sam srela majku - rekla je Zorica.

Zorica se i danas pita "zašto je majka htela da je se reši?"

- Šta sam joj uradila? Bilo mi je užasno kada sam videla drugu decu koju su roditelji grlili i koja su bila srećna. To je bio pokušaj ubistva - rekla je ona.

 

Druga deca su zbog toga bila zlobna prema njoj.

 

- Govorili su mi da sam ionako smeće i pošto me nije želela ni majka, ne žele me ni oni. U pubertetu sam se osećala suvišnom, pitala sam se zašto sam uopšte i preživela - ispričala je žena, piše Bild.

Prema njenim rečima, majka se nikad nije pokajala zbog onog što je uradila.

- Ona za mene više ne postoji - rekla je Zorica, koja sada živi u opštini Nizte, i poručila drugim očajnim ženama da potraže pomoć.

Zorica ima porodicu sa kojom živi u Nemačkoj - polusestru, zeta i sestričinu, a pre nekoliko godina upoznala se sa ženom koja ju je spasla sigurne smrti. Zorica veruje da bi njen život izgledao puno drugačije da je majka potzražila pomoć, umesto što ju je bacila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija