• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji list

01.04.2020

07:16

O SLICI OVE BEBE BRUJI SVET! Kada pročitate šta joj se desilo, biće vam jasno i zašto

Estrada

O SLICI OVE BEBE BRUJI SVET! Kada pročitate šta joj se desilo, biće vam jasno i zašto

Podeli vest

Slika koja je obišla svet.

Dve izlečene osobe predstavljaju svetlo nade u Severnoj Italiji, najteže pogođenom epidemijom koronavirusa. Jedna je na samom početku, a druga na zalasku života.

Leonardo, kojem je tek šest meseci, i Italika Grondona, 102-godišnjakinja pobedili su koronavirus iako su im lekari davali minimalne šanse.

Mališan se nedavno vratio u svoj dom u u Lombardiji nakon što je čak 50 dana boravio u bolnici i borio se protiv virusa Covid-19.

Tamošnji gradonačelnik Marco Balarini nazvao je Leonarda 'predivnim licem nade' i zahvalio se preslatkom dečačiću što je pomogao da se ulije nada mnogima, a mališanova fotografija na kojoj kao da je isplazio jezik smrtonosnom virusu, obišla je svet.

- Danas imamo razloga za osmeh i sreću, danas gledamo u predivno lice nade. Korbeta je dočekala malenog Leonarda koji je upravo pušten iz bolnice nakon što je pobedio Covid-19.

- Puno ti hvala Leo, i hvala tvojim roditeljima koji nikada nisu odustali. Doneli su leto u srca svih stanovnika Korbete, poručio je.

Dečakova majka rekla je za lokalne medije da je bila jako zabrinuta, posebno noću.

- Ne bih to poželela nijednoj majci. Znala sam da se moj Leo razboleo kada je dobio temperaturu, i kada mu je srce počelo ubrzano lupati. Moj suprug je imao kolegu s posla koji je oboleo od koronavirusa - rekla je.

Majka ističe da je Leo u bolnici primio najbolju moguću negu, piše Dejli mejl.

Foto: Reuters/Flavio Lo Scalzo

 

U međuvremenu se i Italijanka (102) iz Đenove 'čudesno' oporavila nakon što se zarazila Covidom-19 i provela 20 dana u bolnici.

Početkom meseca Italika Grondona primljena je u bolnicu sa simptomima koronavirusa i dijagnozom blagog zatajenja srca, ali je u međuvremenu puštena kući rekavši da je virus priznao poraz pred njom.

- Nazvali smo je "Highlander" (po istoimenom filmu) - rekla je doktorka Vera Sicbaldi za CNNC koja je lečila 102-godišnjakinju u bolnici San Martino u Đenovi. Istakla je da ona predstavlja nadu za starije građane koji se suočavaju s epidemijom.

 

 

Podaci italijanskog Instituta na zdravlje pokazuju da je prosečna starost umrlih od koronavirusa 78, što Grondonin slučaj ozdravljenja čini još veličanstvenijim.

Doktore je njen slučaj toliko zadivio da su odlučili da ga detaljije prouče. 

- Imala je blage simptome koronavirusa, testirali smo je i bila je pozitivna, ali sama se oporavila, s vrlo malo naše pomoći.

Doktori kažu da je Grondona verojatno jedini njihov pacijent oboleo od koronavirusa, koji je istovremeno pre stotinjak godina preživeo i špansku groznicu  koja je 1918. godine ubila 50 miliona ljudi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MAJKA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM RODILA ZDRAVU BEBU! Lepe vesti iz Rima!
Planeta

MAJKA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM RODILA ZDRAVU BEBU! Lepe vesti iz Rima!

U poznatoj rimskoj bolnici "Gemelli" rođen je dečak, Noa, prva beba u Italiji koju je rodila majka zarazena sa koronavirusom, novorođenče i majka su dobro, a bebi je odmah posle rođenja urađen test na koronavirus, koji je bio negativan, a drugi će po protokolu, biti obavljen nakon nakon pet dana

29.03.2020

19:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija